Akvavit - Snaps

Hos Bagsværd Vinhandel finder du et stort udvalg af både danske og udenlandske akvavitter. Akvavit, også kaldet for brændevin eller snaps, bliver primært fremstillet i de nordiske lande og er en sand klassiker ved de danske jule- og påskefrokoster. Du finder producenterne Schumachers, Helsingør Spritfabrik, Snaps Bornholm og mange andre i vores udvalg, hvor passionen for denne alkoholiske drik vil kunne smages. Uanset hvilken snapsvariant eller producent du foretrækker, vil du kunne finde det her.

Ønsker du at smage en af disse lækre snapse? Vi afholder smagninger for både firmaer og private indenfor mange forskellige prisrammer og hvor du selv bestemmer flaskerne, der skal smages på. Kontakt os gerne, hvis en smagning kunne have interesse, så vi kan finde en løsning, der passer til dig og dit behov.

Sorter faldende

24 vare(r)

Sorter faldende

24 vare(r)

NYD EN AKVAVIT FRA BAGSVÆRD VINHANDEL

Akvavitten har udviklet sig væsentligt siden sin første historiske datering i 1200-tallet, hvor den blev brugt i lægemæssige sammenhænge. I dag kan du finde et væld af forskellige producenter og smagsvarianter udover den klassiske kommen- og dildsmag.

I vores sortiment kan du bl.a. finde en Chili/Citron-brændevin, som er designet til det moderne køkken og passer til retter med fisk som sild, rejer, skaldyr og sushi. Det er et eksempel på en brændevin, der kan drikkes hele året.

Du kan derudover også finde de klassiske akvavitter med deres krystalklare udseende og fyldige eftersmag af kommen og dild. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge eller ønsker du at glæde en snapskender? Så køb en af vores gaveæsker med flere forskellige smagsvarianter. Du vil dermed kunne prøve den snaps med chili, figen, vanilje og mange andre smagsvariationer i samme omgang.

HVORDAN FREMSTILLES AKVAVIT?

Akvavit er fremstillet igennem en destillering af kartofler eller korn, som senere bliver krydret med forskellige urter, smagsstoffer og aromaer, hvor den hyppigste er kommen. Akvavit er ved sin nydestillering uden farve og karakter samt med en skarp duft og smag. Det er først ved sin lagring eller tilsætning af forskellige smagsstoffer, at de får deres særpræg, som gør dem efterspurgt.

AKVAVIT, SNAPS ELLER BRÆNDEVIN?

Kært barn har mange navne. I Danmark bruger vi meget disse tre betegnelser i flæng og som synonym for hinanden, hvilket ikke just er helt korrekt, selvom de er tæt forbundet.

  • Brændevin er faktisk en fællesbetegnelse for alle destillerede drikke verden over, uanset om udgangspunktet er druer, frugter, korn, ris eller sukkerrør. Ved en ren og nydestilleret brændevin kan du både producere akvavit, snaps, brandy, whisky og rom.
  • Snaps er derimod en ubeskyttet titel, som bruges ved al smagstilsat spiritus, fx en kryddersnaps. Du skal derfor se snaps som en generel betegnelse for en krydret brændevin.
  • Akvavit er en beskyttet titel, hvor drikken skal være præget af en duft og smag af dild- eller kommenfrø. Samtidig skal den også indeholde mindst 37,5 % alkohol. Akvavitten er en kompleks spiritus, hvor mange smagsstoffer skal være i spil, før det kan være rigtig Akvavit.

TØV IKKE MED AT KONTAKTE OS

Hvis du sidder med spørgsmål, undren eller tvivl, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vores spirituseksperter vil gerne hjælpe dig, så godt de kan, så du ender med det rette køb eller hvis du ønsker mere viden angående akvavit, whisky, rom eller et fjerde område. Vi står til rådighed enten via telefon, mail eller vores kundeformular.