SPEY, Fumare - Speyside Single Malt 60,4% Peated Cask Finish

SPEY Fumare, Peated Cask Finish, Cask Strength Batch II fra Speyside Distilleri.
Denne whisky er udgivet med en fadstyrke på hele 60,4%.
Dette batch er en begrænset udgivelse på bare 1.500 flasker.

Duft: karamel, æble, røget urter, malt, honning og nødder.
Smag: vanillecreme og stuvet frugt, karamel, let brændt brunt sukker og ristet eg.
Finish: Diskret røg med et lille hint af skovbærsødme.

525,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Etableringen af destilleriet Speyside skyldes primært en enkelt mands drøm og ihærdige indsats. Det var den tidligere ubådskaptajn George Christie, som drømte om at opføre et lille smukt ”håndværks-destilleri”, og derfor købte han i 1956 et lille stykke land i Drumguish ved Kingussie i den sydligste ende af Speyside. Der kom imidlertid til at gå fire år, inden byggeriet blev påbegyndt, og yderligere 25 år inden det var færdigbygget - og så lige yderlige tre år inden det kom i produktion. Allerede inden destilleriet stod færdig i 1987, havde George Christie desværre måttet sælge hele herligheden, men han var en hyppig gæst på destilleriet lige indtil hans død i 2012.

 

I dag ejes destilleriet af ”Harvey’s of Edinburgh”, og det står som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destillerier. Det er kun udrustet med et enkelt sæt destilleringskedler, og den maksimale årlige produktionskapacitet er derfor begrænset til omkring 600.000 liter.

 

Spiritusfirmaet Harvey’s har en meget lang og fascinerende historie. Firmaet blev etableret helt tilbage i 1770 af brødrene John og Robert Harvey, og firmaet har tidligere været ansvarlig for både opførelse og drift af flere skotske destillerier, eksempelvis Bruichladdich på Islay. Også whiskymærket SPEY har en lang historie, da dette mærke blev udviklet af Harvey’s helt tilbage i 1800-tallet. I mange år har familien opkøbt maltwhisky til mærket på skiftende destillerier, bl.a. på Speyside Distillery igennem de seneste årtier. Efter opkøbet af destilleriet i 2012 er mærke og destilleri nu samlet i en enhed.

 

I mange år har SPEY været et betydeligt whiskymærke i østen, bl.a. i Taiwan hvor det i dag er den 3. bedst sælgende maltwhisky. I Europa har SPEY været en godt skjult hemmelighed, som imidlertid nu er afsløret, og i de kommende år vil whiskyen fra Speyside Distilleres helt sikkert vinde mange whiskyfans hjerter i Europa, hvor Harvey’s nu for alvor er begyndt at udbrede kendskabet til whiskyen.

Kort information

Type:Single Malt
Land:Skotland
Område:Speyside
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:60,4 %
Lagret på egefad:Ja i Bourbonfade
Drikketemperatur:14-16 grader