Sichel Sauternes, Bordeaux 2020 ½flaske

Topklasse dessertvin fra Sichel, manden bag Margaux´s tophus Chateau A´ngludet

Duft og smagsnoter: Bemærkelsesværdig rig, kompleks vin. Duften er en forførende kombination af jammy frugt, bitter appelsin, abrikos marmelade med et strejf af krydderi (fed) og elegante toasty noter. Cremet, med en lækker toastet note i alle faser af smagningen, på ganen er den imponerende velafbalanceret og med en fyldig smag og byder på et strejf af frugtagtig friskhed i finishen. En meget stor Sauternes.

 

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Maison Sichel, den verdensberømte Bordeaux-familie


Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Familien etablerede sig i Bordeaux i 1883. Igennem årene har familien opbygget det mest respekterede familieejede handelshus i regionen - både med produktion og handel af regionens vine. Succesen kan tilskrives en både kreativ og meget innovativ tankegang, der samtidig respekterer regionens traditioner. Familien er partejer i én af verdens mest ansete og respekterede ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château D´Angludet i Margaux, der i dag anses for en af de allerbedste Cru Bourgeois vine på Médochalvøen. Château D´Agludet er familiens base. Peter A. Sichel købte slottet i 1961 og de fem brødre, der i dag har ansvaret for firmaets drift, er opvokset på Château D´Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken. 

I 1967 etablerede Peter A. Sichel vineriet CAVE BEL-AIR i Saint-Maixant, tæt på Bordeaux. Dermed blev familien det første handelshus, som ikke kun forhandlede regionens vine, men som også involverede sig direkte i produktionen af vinene. Dette gjorde Sichel i stand til at kontrollere kvaliteten fra druer til vin.

I starten af 1990´erne købte familien Domaine Du Trillol i Corbières. I løbet af de forgangne 16 år har winemaker Ben Sichel, der samtidig er ansvarlig for frembringelsen af Château D´Angludet, skabt én af de allerbedste sydfranske vine. Domaine Du Trillol er nok "best value for money", der overhovedet kan opdrives i Corbières.

Vi er stolte over at arbejde med Sichel, en familie med stolte traditioner og med kvalitet som overordnet målsætning i alt hvad familien beskæftiger sig med.
 

Yderligere information

Type:Dessertvin
Land:Frankrig
Område:Bordeaux
Størrelse i CL:37,5
Årgang:2020
Druesorter:Muscadelle, Sauvignon Blanc og Sémillon
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Ja i 10-12 mdr. 
Drikketemperatur:10-12
Holdbarhed:Kan drikkes i op til mellem 8-12 år fra høståret