Sella & Mosca, Cannonau di Sardegna 2020

Cannonau di Sardegna er en signaturvin fra Sella & Mosca. Cannonau - aka Grenache - er en druesort, der næsten er blevet et symbol for Sardinien. Cannonau er absolut en af kronjuvelerne hos Sella & Mosca. 

 Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 8 måneder, hvoraf en stor del på store egetræsfade.

 Oplevelsen
Resultatet er en vin med intensitet og varme. I næsen fornemmes delikate blomstertoner og modne frugtnoter med de mere klassiske aromaer fra middelhavsvegetationen. Det er en blandet og indbydende buket af violer, rose, kirsebær og ribs samt en elegant nuance af krydderier.

I munden er vinen fyldig, robust, varm og generøs, men alligevel velafbalanceret, frisk og dyb. Afslutningen er vedholdende med en silkeagtig struktur.

 Anvendelse:
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med svine- eller kalvekød, fjerkræ, milde oste. Server den også som en frokostvin og charcuteri.

 

99,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Sardinien er et helt unikt og smukt sted, hvor natur, historie og kultur smelter sammen i en imponerende helhed. I disse omgivelser, som adskiller sig væsentlig fra resten af Italien, har Sella & Mosca produceret fantastiske vine i mere end 120 år.

 Vingården blev oprindeligt etableret i 1899 af to eventyrer fra Piemonte. Ingeniøren Sella og advokaten Mosca. De blev begge betaget af det smukke og ukultiverede land. I årtier arbejdede de med at få kultiveret landet, og etablere vinmarker.
 

I dag er Sella & Mosca en moderne vingård, og absolut den mest succesrige på Sardinien. Sella & Mosca har i tidens løb vundet et hav af præmier (og mange hjerter) med deres fantastiske vine. Gamero Rosso har sågar kåret Sella & Mosca som ”Årets vinproducent” i Italien for ganske få år siden.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Sardinien 
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:100% Cannonau
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 5 år fra høståret