Sella & Mosca, Alghero Torbato, Spumante DOC, Brut

Her er tale om en Spumante på virkelig højt niveau. Ældningen sker på flasken i mindst 36 måneder inden frigivelse.

Gylden gul farve med fine og flotte vedvarende små blide bobler.

 

Duft: : blomster- og citrusnoter med lette mineral- og ristet brødnuancer.
Smag:: frisk og sprudlende, med en god struktur og en fremragende vedholdenhed.

Perfekt som aperitif og passer godt til fisk- og skaldyrsretter, medium modne oste og lyst kød.

179,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

 

Sardinien er et helt unikt og smukt sted, hvor natur, historie og kultur smelter sammen i en imponerende helhed. I disse omgivelser, som adskiller sig væsentlig fra resten af Italien, har Sella & Mosca produceret fantastiske vine i mere end 120 år.

 Vingården blev oprindeligt etableret i 1899 af to eventyrer fra Piemonte. Ingeniøren Sella og advokaten Mosca. De blev begge betaget af det smukke og ukultiverede land. I årtier arbejdede de med at få kultiveret landet, og etablere vinmarker.
 

I dag er Sella & Mosca en moderne vingård, og absolut den mest succesrige på Sardinien. Sella & Mosca har i tidens løb vundet et hav af præmier (og mange hjerter) med deres fantastiske vine. Gamero Rosso har sågar kåret Sella & Mosca som ”Årets vinproducent” i Italien for ganske få år siden.

 

FAKTA om vinlandet Sardinien
Øen Sardinien, som er beliggende midt i Middelhavet, er næsten ligeså stor som Sicilien. Men vinproduktionen er meget mindre. Det tilplantede areal udgør kun godt 4% af Italiens samlede vinarealer, og mængden af færdig vin udgør kun ca. 1,6% af landets samlede vinproduktion.
Klimaet er varmt, og påvirket af de varme vinde fra Nordafrika, om end det omliggende hav har en mildnende effekt på temperaturen. Landskabet er kuperet og præget af bjerge og bakker, mens kun ca. 1/5 er fladt landskab. De mange forskellige folkeslag, der har invaderet og styret Sardinien igennem tiderne, har sat deres tydelige spor på øens vinkultur. Dels i form af produktionsmetoder, men også ved at bringe nye druesorter til øen. Producenterne benytter sig derfor af en vældig stor mængde af forskellige druesorter hvor den blå Cannonau er den vigtigste, mens Vermentino er den vigtigste blandt de grønne sorter.

Yderligere information

Type:Spumante
Land:Italien
Område:Sardinien
Størrelse i CL:75
Årgang:N/V
Druesorter:Torbato
Alkohol %:12
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:5-8 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.