Seghesio, Cortina, Zinfandel, 2013

Seghesio, Cortina, Zinfandel, 2013

Takket være grøn høst i august er hektarudbyttet holdt nede på latterligt lave 1,5 tons pr. acre. Gæringen forgik i små åbne gæringskar, der tillader pigeage, hvor drueskallerne med håndkraft stødes ned i den gærende most, for optimal ekstrahering af farve og aroma.

Den efterfølgende fadlagring varede 14 måneder.

Duft og smagsnoter: Resultatet er en topklasse Zinfandel, der rammer den idéelle balance mellem den ekstremt rige og bløde bærfrugt, der smyger sig på ganen med et lille strejf af hvid peber, og munder ud i en stor, koncentreret, mineralsk og silkeblød finish.

349,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Seghesio Family Vineyards

I 1895 købte Angela og Edouardo Seghesio deres første vingård ved den lille by "Chianti" i Sonoma County´s Alexander Valley. I dag står Seghesio som et af Californiens absolutte topnavne, ikke mindst på druesorten Zinfandel. Kursen mod stjernerne blev for alvor sat i midten af 90´erne, anført af Peter & Ted Seghesio. Phil Freeze, der havde ansvaret for tilplantningen af Opus One, blev bragt ombord som viticulturist. Den Italienske stjerne ønolog Alberto Antonini bliver ligeledes tilknyttet Seghesio. En ny æra er begyndt, og det enorme kvalitets potentiale Pete og Ted Seghesio havde set i familiens mange gamle vinstokke afspejles nu i vinene. Seghesio henter nu et hav af topanmeldelser, og regnes blandt Californiens top 5 Zinfandel producenter, både i kvalitet, men nok så vigtigt også når det gælder pris/kvalitet

Yderligere information

Type: Rød
Land: USA
Område: Californien, Sonoma, Dry Creek Valley
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2013
Druesorter: Zinfandel
Alkohol %: 14,8 %
Lagret på egefad: 14 måneder
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: 6-8 år fra høståret