Seghesio, Arneis, Russian River Valley 2014

Arneis stammer oprindeligt fra bakkerne i Roero, nordvest for Alba i Piemonte-regionen i Italien, hvorfra Edoardo Seghesio emigrerede fra. Arneis oversættes til "lille slyngel," på grund af de udfordringer, den giver i vingården. I nogen tid, havde Seghesio den største plantning af Arneis i USA, ialt 26 vinstokke. I dag har de omkring 20 tønder land på Keyhole Ranch, hvor det kølige klima producerer meget udtryksfulde Arneis.

Duft og smagsnoter: Mineral og støvede nuancer er forbedret med sprøde, blomsterne aromaer. Kompleks og fyldig, med noter af pære og tørret abrikos. Den sprøde syre, hæver frugt profilen. 

Serveringsforslag: Perfekt med milde oste, frugt salater (især grillede ferskner), sushi, risotto, fisk og skaldyr, og til det thailandske eller indiske køkken. 

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Seghesio Family Vineyards: I 1895 købte Angela og Edouardo Seghesio deres første vingård ved den lille by "Chianti" i Sonoma County´s Alexander Valley. I dag står Seghesio som et af Californiens absolutte topnavne, ikke mindst på druesorten Zinfandel. Kursen mod stjernerne blev for alvor sat i midten af 90´erne, anført af Peter & Ted Seghesio.Phil Freeze, der havde ansvaret for tilplantningen af Opus One, blev bragt ombord som viticulturist. Den Italienske stjerne ønolog Alberto Antonini bliver ligeledes tilknyttet Seghesio.

En ny æra er begyndt, og det enorme kvalitets potentiale Pete og Ted Seghesio havde set i familiens mange gamle vinstokke afspejles nu i vinene. Seghesio henter nu et hav af topanmeldelser, og regnes blandt Californiens top 5 Zinfandel producenter, både i kvalitet, men nok så vigtigt også når det gælder pris/kvalitet.

Fra 750.000 kasser ordinær vin: …Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.…
til 30.000 kasser ekstraordinær vin Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.

Zinfandel - arbejdshest eller superstjerne? Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Familien Seghesio regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.
 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:USA
Område:Californien, Russian River Valley
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Arneis
Alkohol %:13,3
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og 5-6 år fra høståret