Santenay, Blanc, Maison Jessiaume, 2018

  • En meget flot hvid Santenay med en dejlig aroma domineret af citrusfrugt og hvide blomster der bliver akkompagneret af diskrete, velafstemte søde krydderier fra fadene. Fyldig, men til den elegante side i munden. Blid og silkeagtig, men takket være den underliggende syre både forfriskende og vedholdende.

    Druerne til denne vin indkøbes hos en vinbonde, som har knap 1/2 ha. marker mellem det berømte Clos Rousseau og skoven oppe på Montagne des Trois Croix. Her blev druerne plukket af winemaker William Waterkeyns egne folk, og der foretages en sortering både oppe i vinmarken og igen ved ankomsten til kælderen. Herefter ryger druerne direkte til presning i hele drueklaser og mosten fyldes derefter på rustfri ståltank, hvor mosten har fået lov til at sætte sig, inden den bliver fyldt på en kombination af tidligere anvendte og helt nye fade hvor gæringen naturligt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Herefter lagres vine i 12 måneder i samme fade frem mod det endelige sammenstikning og aftapningen på flasker.

    Serverings-TIPS
    Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 8 - 10 grader, er velegnet til hvid fisk, muslinger, lyst fjerkræ, hvidskimmeloste samt grøntsagsretter. Den kan også anvendes som en dejlig appetitskabende aperitif.

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Meursault Les Chevalières
Les Chevalières parcellen befinder sig på skråningen lige vest for byen Meursault. Vinene herfra er generelt fyldige og runde, men med mere nerve og mineralitet end vinene nord for byen og på de lavere liggende områder på byens østlige side.

Fadgæring, fadlagring og et minimum af intervention.

Druerne til Bachey-Legros' Meursault Les Chevalières håndhøstes og håndsorteres straks ved ankomsten til kældrene. Klaserne presses hele og uden afstilkning i en skånsom pneumatisk presse. Mosten klares natten over og
gæres herefter på klassiske 228 liters Bourgogne fade (piéces). Gæringen på den naturlige gær varer typisk 2 til 3 uger, hvorefter fadende toppes op. Vinen lagrer nu på bundfaldet i ca. 12 måneder. Lenaic og Samuel anvender battonage,
dvs. omrøring af bundfaldet, for at øge vinens fylde og rigdom. Hvor meget og hvor ofte afhænger helt af årgangen og vinens stil. Her er ingen opskrift. Alt afgøres med smagsløgene! Inden aftapning stikkes fadene sammen og vinen hviler på
tank i to måneder.

 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:9-11 grader
Holdbarhed:10-15 år fra høståret