Ron Cueva 1501, 25 Solera

Ligesom det er kendt fra de fornemme spanske sherryvine, er denne rom lagret i op til 25 år i solera systemet. En rom der er så proppet med smag og kompleksitet, at den burde nydes med en ske og et lækkert stykke mørk chokolade. Hold da fast den er nailed spot on.

Rommen har en mørk gylden farve. Den emmer af friskristede kaffebønner, en myriade af modne tropiske frugter, mørk chokolade og koncentreret Madagaskar vanilje, som strikker det hele sammen til en velproportioneret rom i næsen.

Ved første mundfuld smyger rommen sig ud over tungen, med en fløjlsagtig og overdådig følelse i munden. Smagen følges op af en ikke så let smygende eksplosion af dadler, sultanrosiner, karamel, sorte kirsebær og varme krydderier i skikkelse af kanel og nelliker, som suser hen over tungen. Haps! En vedholdende, sammensat og totalt uimodståelig eftersmag, med nuancer af kanelbagte æbler, mere mørk chokolade sammensat til en perfekt balance dybde, moderat sødme og alkohol. Hol da op et glas.

Drik den nu, som et glas for sig selv evt. med et par dråber vand eller lidt isterninger. Eller servér den til kraftige chokolade-desserter som eksempelvis Gateau Marcel.

875,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

En fantastisk, ny romserie der præsenterer panamansk rom fra sin allerbedste side.
Ron Cueva 1501 er lavet 100% på sukkerrørsmelasse i den spanske stil.
Den er lagret på amerikanske bourbonfade af hvid eg i solera system.
 
Cueva er navnet på en af de tidligste stammer, der havde hjemme i Panama.
Cueva-stammen blev opdaget i 1501 af spanske opdagelsesrejsende, men uddøde i 1535 grundet kampen for at beskytte deres hjemland og grundet de sygdomme, erobrerne kom med.
Romserien Ron Cueva er en hyldest til den brave og tapre Cueva-stamme.
 

Yderligere information

Type:Rom
Land:Panama
Område:-
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:40
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:12 - 16 grader