Radius Distillery, Gin, Batch No 44, Agurk og Havtorn

Radius Distillery Batch No. 044 er en dansk, økologisk dry gin lanceret i sommeren 2022 som en del af destilleriets nye øko-serie. 

Batch 044 er en gin hvor det er friskheden, der er i fokus. Den dominerende smagsnote – udover enebær selvfølgelig – er agurk, men ginnen får også lækre, syrlige citrusnoter fra havtorn og humle.

Farve: Klar.
Duft: Sitrende sprød duft af agurk, humle og enebær.
Smagsnoter: Læskende lækker gin der rammer plet med friske agurkenoter, som dog ikke drukner enebær eller det pikante strejf af havtorn.

Serveringsforslag: Nyd den med god tonic eller i cocktails.

269,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Kort information

Type:Gin
Land:Danmark
Område:Præstø
Størrelse i CL:50
Alkohol %:43%
Lagret på egefad:Nej

 

Om Radius Distillery

Det var egentlig ikke meningen, at de to kolleger Kristian og Flemming skulle købe en kobberkeddel – de skulle bare kigge. Men de blev grebet af stemningen og gav hånd med Müller Sr. på køb af 180 liter keddel – og den slags kan man ikke løbe fra. Men hvad så med det ret dyre udstyr, der nu var købt? Hvor skulle det stå? Hvem skulle betjene det?

De spørgsmål blev vendt en del gange på bilturen fra Tiergarten og hjem til Danmark. For både Kristian og Flemming var lidt presset på tid. Flemming var Vice President i Ferrosan – og Kristian arbejdede samme sted som Formulation Specialist på patent nr. 25. Løsningen blev derfor, at der måtte soves mindre. Og det gjorde de to venner så i de første år af Radius’ levetid, hvor alt gin blev fremstillet sent om aftenen –  og uproblematisk kunne karakteriseres som ‘moonshine’.

Det startede hjemme på Kristians køkkenbord med labortorieudstyr “lånt” af arbejdspladsen. Resultatet blev en gin, der smagte af markant bedre end forventet. Især forsøg med gin tilsat æble gav den rigtige balance. Da først kedlen kom hjem fra Tyskland, begyndte Kristian og Flemming derfor systematisk at afsøge potentialerne. Fortiden i medicinalindustrien betød, at vi vurderede hvert batch, forstået som opskrift. Og det er stadig sådan vi kender forskel på vores i dag mange gins.

På batch 18 ramte vi virkelig noget, vi følte havde international tyngde. Holsteiner Cox, rosenblade, fennikel og citronskal. Den sendte vi derfor til San Fransisco World Spirits Competition. To måneder senere kom svaret. En sølvmedalje. Og så tog projektet ellers fart. Og pludselig begyndte det at være et problem at have dagjob, når fragtmænd i tide og utide skulle enten hente eller bringe varer.

18. september 2018 bragte Sjællandske en artikel om, at den nye generation på Oremandsgaard gerne ville til at lave Calvados ud af den æblemost, der gennem mange år var gået til danske michelinrestauranter. Den avisartikel præsenterede en kollega, der kendte til Kristian og Flemmings natarbejde, for de to venner. Kristian og Flemming tog fat i August – og det vidste sig hurtigt, at entusiasmen for æbler, råvarer og spiritus var delt. Sammen blev de enige om, at August og Oremandsgaard skulle være en del af Radius og omvendt. Den gamle herregårdsstald blev udset til det destilleriets kommende hovedkvarter.

Godt håndværk kræver tid og gode råvarer. Vores målsætning er, at man skal kunne smage de ingredienser, som står på etiketten. I de fleste gængse gins er der ofte op til 40 ingredienser, hvilket gør, at de fleste finder vores ingredienslister atypiske. Det er de i grunden ikke. Vi tager bare færre råvarer og lader dem smage igennem.

Flere velmenende sjæle har desuden forklaret os, at vi skal lave nogle få produkter, så folk ved præcis, hvad de får hos Radius. Til det må vi sige det, som det er: Den dag vi kun laver de samme standardvarer dag ud og dag ind, lukker vi forretningen. Vores drivkraft er at afprøve nye råvarer og udvikle nye smage, således at man altid kan opleve noget nyt og spændende hos os.