Radford Dale, Nudity Syrah 2015, Stellenbosch

Fra en enkelt vingård, rodfæstet i gamel granit jord på den østlige skråning af det berømte Paardeberg bjerget, kommer denne bemærkelsesværdige Syrah fra. Disse vinstokke er blevet økologisk opdrættet til det bedre igennem 10 år og opnået økologisk certificering i 2010.

Gennem mange års erfaring har man fundet metoder til naturlig vindyrkning som indebærer udnyttelse af nyttige insekter, mikrofiber og oprindelige vegetartion i vingården og som har skabt en naturlig balance mellem disse og de udfordringer naturen kaster af sig i hver sæson. Dette eliminerer helt behovet for kunstgødning, fungicid eller herbicider, mens vinstokkene udvikler et naturligt immunforsvar. I 2013 blev Voor-Paardeberg velsignet med kølige aftener i starten op til høsten, som resulterede i en naturlig smuk farve i druerne, bemærkelsesværdige krydderi noter og en moden naturlig syre.

Druerne håndhøstes og presses nænsomt inden de modnes i store åbne kar med naturlig gær og helt uden nogen form for tilsætningsstoffer, som gær og svovl. Dette giver en hel ren vin, og viser hvordan den rene Syrah drue smager uden noget præg fra fadene, det er også derfor man bruger gamle brugte fade til at lagre vinen på, for at bevare den rene frugt.

Dette er den første vin fra Radford Dale uden sulfitter og er kulminationen på alt det de har lært gennem de seneste mange år.

Duft og smagsnoter: Resultatet er en vidunderligt udtryksfuld, kompleks og elegant vin. I næsen fornemmes mørkerøde frugter, komplekse krydderier og aromaer. En kombination af røde og sorte frugter og super smidige tanniner giver en fantastisk oplevelse på tungen. Vinen efterlader en med et rent, friskt og sundt indtryk. Kunne dette være den nøgne sandhed ...?  

269,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Radford Dale: Topproducent i Stellenbosch

Bag navnet gemmer sig Barossa Valley fødte Ben Radford og britiske Alex Dale, der i øvrigt har boet mere end halvdelen af sit liv i det burgundiske.
 
Eneste objektiv er maksimal kvalitet. Uden kompromiser af nogen art, men tilsat en god portion af uhøjtidelighed og sjov. Og så skal vinene yde fremragende ”Value for Money”.
 
Hemmeligheden bag potentiel og ægte kvalitet ligger i vinmarkerne. Ikke for at underestimere vinmagerens rolle, for vinmageren kan forløse – eller i værste fald ødelægge den potentielle kvalitet vinmarkerne bringer!
 
Udgangspunktet for Radford Dale er nogle af de bedst beliggende vinmarker i det sydlige Stellenbosch’s Helderberg region, med udsigt til False Bay og kølende vinde. Det kuperede terræn giver hver enkelt lille parcel sit microklima, noget der er med til at øge vinens kompleksitet.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Syrah
Alkohol %:12,5
Lagret på egefad:Ja i 12 mdr. på brugte fade
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 4-5 år.