Radford Dale, Frankenstein Pinotage 2014, Stellenbosch

Ved foden af Helderberg Mountain,  finder du et lille stykke usædvanlige og unik jord. som er vinproducenten ikke så begravet skat. Denne gamle hvide mergel, der stammer fra marine sedimentære aflejringer, giver den perfekte  jord for Pinotage druen.

Druerne er håndplukket og lagt i små 20 kg kasser. De bliver så nedkølet til næste dag, og derefter håndsorteres de igen.
Derefter bliver druerne forsigtig stampet og let knust, Dog bliver en rimelig del af hele druer brugt for at øge den aromatiske appel af vinen, gennem delvis kulsyre udblødning. Druerne gærer naturligt i åbne træfade i 10 dage, og bliver gradvist presset igennem. Kun den saft som frivilligt løber i gennem bliver overført til anden og tredje gangs fyldte burgundiske tønder til modning i 10 måneder.

Ingen nye egetræsfade bliver brugt til at modne denne vin, fordi det ville have forringet det rene frugt udtryk. Kun brugte burgundiske tønder bliver anvendt, for at give en kompleks fadmodning uden tilsætning af kunstige eg-afledte toast og vanille noter. Med andre ord, her er der lagt vægt på den rene friske og saftige frugt.

269,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Radford Dale: Topproducent i Stellenbosch

Bag navnet gemmer sig Barossa Valley fødte Ben Radford og britiske Alex Dale, der i øvrigt har boet mere end halvdelen af sit liv i Bourgogne.
 
Eneste objektiv er maksimal kvalitet. Uden kompromiser af nogen art, men tilsat en god portion af uhøjtidelighed og sjov. Og så skal vinene yde fremragende ”Value for Money”.
 
Hemmeligheden bag potentiel og ægte kvalitet ligger i vinmarkerne. Ikke for at underestimere vinmagerens rolle, for vinmageren kan forløse – eller i værste fald ødelægge den potentielle kvalitet vinmarkerne bringer!
 
Udgangspunktet for Radford Dale er nogle af de bedst beliggende vinmarker i det sydlige Stellenbosch’s Helderberg region, med udsigt til False Bay og kølende vinde. Det kuperede terræn giver hver enkelt lille parcel sit microklima, noget der er med til at øge vinens kompleksitet.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2014
Druesorter: Pinotage
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: Ja på 228 L brugte Bourgogne fade
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes op til 3-4 år.