Quinta da Romaneira, Vintage Port 2007

 

93+ point FTLOP (For The Love of Port).

Potentialet her er imponerende. Mørk granat og violet farve.Blomstrende, mokka og jordbær og syltet dufte indbyder, så man ikke kan vente med at sippe af glasset. Blød rund smag af hindbær og med et hints af mælkchokolade. En lækker og meget tilgængelige feminin i stil. Man kan nemt nyde denne unge portvin nu, men har stort potientiale til gemmes og drikkes de næste tre årtier. Nydes den nu anbefales det at sætte den på karaffel otte til ti timer før servering.

 

Vintage:
Vintage Port er en portvin fra ét enkelt høstår, som altid er lagret i 2-3 år, hvorefter den er tappet på flaske ufiltreret. Herefter bør vinen drikkes ung eller gammel. Det er en vin som gennemgår en utrolig udvikling under flaskelagringen. De fleste årgange skal helst ligge i kælderen 20-30 år fra høståret, og nogle årgange skal lagres endnu længere.

Serveringsforslag:
Vintage Port bør altid dekanteres før servering, idet der vil være bundfald i flasken, afhængigt af hvor gammel vinen er. Jo ældre, jo mere depot samler der sig i flasken. Serveringstemperaturen kan diskuteres afhængigt af vinens alder, men vi anbefaler at temperaturen ikke overstiger 15 grader. Server Vintage Port af store vinglas.

Vinen er en perfekt ledsager til kraftige modne oste, men naturligvis også til en mangfoldighed af søde desserter, herunder kager, valnøddetærte eller chokoladekage. En køling ung Vintage Port vil også være en sikker vinder til et godt stykke rødt oksekød med en kraftig pebersauce.

Husk: Vintage Port skal drikke samme aften. Når vinen er åbnet og dekanteret kan den ikke gemmes.

695,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

 

Yderligere information

Type:Vintage port (Ruby)
Land:Portugal
Område:Dourodalen
Størrelse i CL:75
Årgang:2007
Druesorter:Touriga Nacional, Touriga Francesa, Roriz
Alkohol %:20
Lagret på egefad:Ja 2-3 år på egetræsfade
Drikketemperatur:14-16 grader
Holdbarhed:Op til 20-30 år fra høståret