Port Ellen 1979, Norse Cask Selection, 28 års Single Malt Whisky

Man siger, at man ikke ved hvad man har mistet, før det er væk. Historien om Port Ellen destilleri på Islay bekræfter helt sikkert denne talemåde.

Efter åbningen i 1824 blev Port Ellen forvaltet i sine tidlige dage af den 21-årige John Ramsay (forestil dig at drive et destilleri som 21 årig!). Ramsey var en skarp forretningsmand og blev partner i et dampbådsselskab, der sejlede forsyninger mellem Island og byen Glasgow. Dette spillede uden tvivl en rolle i byen Port Ellen som gjorde at den også fik en færgeterminal.

I 1925 blev distillatet erhvervet af DCL, men det spillede altid anden violin efter de størrer søskende, Caol Ila og Lagavulin. Produktionen kom godt fra start i løbet af denne periode, og i 1983 under en krise pga den manglende globale efterspørgsel efter Scotch Whisky, besluttede DCL sig for at trække stikket. Selvom destilleriet lukkede, bevarede man lagrene af Port Ellen; og takket være brugen af ​​genopfyldningsdæksler, skabte man en signatur Whisky, der er mindre fadpræget end dets konkurrenter, (og modnedet utrolig godt på fadende). Derfor stiger efterspørgerlsen konstant fra samlere og connoisseurs, efterhånden som forsyningerne svinder.

Norse Cask Selection er en Port Ellen, der er komplimenteret af en smag, der giver et langt mere ungdommeligt indtryk end de 28 års fadlagring.

Duft og smagsnoter: I næsen findes lynghonning, urter som timian og mint og Vanilje. BBQ-spice rub, lædder og æblerøget bacon. Tørven er der, men den er meget let. I smagen er der parfumerede citrusnoter, æblesødme og dvælende bbq-røg, pibetobak og lakrids. Røgen er lækker og blød i afslutningen.

Distilled: 1979

Bottled: Dec 2007
14.995,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information:

Type:Single Malt
Land:Skotland
Område:Islay
Størrelse i CL:70
Årgang:1979
Alkohol %:53,6 %
Lagret på egefad:Ja i 28 år i Hogshead fade
Drikketemperatur:16-18 grader