Pira, Barolo, Serralunga 2018 DOCG

Piras Barolo'er er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru

Duft og smagsnoter:En klassisk,intens og typicitetstro næse med noter af roser, syltede kirsebær, blommer, svesker og lakrids. I smagen er den tør, kompleks og velsmagende med en tæt, moden tanninstruktur, god friskhed og emfatisk afslutning.

Mad og vin:Velegnet til f.eks. pastaretter med kød, risotto med svampe 

399,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Luigi Pira

Luigi Pira grundlagde denne ejendom i Serralunga d’Alba i 1950. Pira-familien startede med at sælge druer til købmænd og der er flasket Barolo op gennem 1980’erne, men en ny æra og orientering begyndte her i 1993 da man flaskede Barolo i en ny og mere opdateret, moderne stil, inspireret af Elio Altare, således en Barolo Normale, Barolo Vigneto Margheria og Barolo Vigneto Marenca. Barolo Vigna Rionda blev fremstillet første gang i 1997. Ejendommen drives nu af Luigis sønner Giampaolo og Romolo, der råder over ca. 8 ha af de bedste marker i Serralunga d’Alba. Den samlede produktion er ca. 40.000 flasker årligt, heraf ca. 20.000 flasker Dolcetto d’Alba. Den i Langhe allestedsnærværende, svært talentfulde ønolog Giuseppe Caviola er konsulent her.
 
Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder. Der produceres en fortrinlig Dolcetto d’Alba her, frugtig og meget velstruktureret, og Piras Barolo er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Barolo fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner!
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:100% Nebbiolo
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja 24 mdr. på slovensk eg
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:10 år+