Pike Road, Pinot Noir 2022, Oregon

Oregon er med sit kølige og burgundiske klima er nok et af de bedste steder i den nye verden at dyrke druen Pinot Noir.

Pike Road Pinot Noir er sammensat af druer fra Pike Roads egne marker suppleret af enkelte andre vinbønders frugt, alt sammen håndplukket, håndsorteret og 100% Willamette Valley, den største ”AVA” (American Viticultural Area) i Oregon.  10 måneder i fade af 100% fransk eg. Resultatet er en let og læskende vin, perfekt til frokostbordet!

Farve: Lys rubinrød
Duft: Indbydende duft af røde kirsebær, violer og læder.
Smagsnoter: Hindbær, tranebær og hibiscus med læskende syre.  

Serveringsforslag: Servér den gerne let afkølet til lyse retter. Perfekt til frokostbordet!

159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Pike Road Wines sendte deres første flasker på markedet i 2016. Bag foretagendet finder vi familien Campbell, som plantede deres første marker i 1974 og samtidig startede den nu kendte vingård, Elk Cove.

Tanken bag Pike Road Wines er at sælge vin af høj kvalitet lavet på druer udelukkende dyrket i Willamette Valley, men til priser der er mere tilgængelige end hvad man normalt ser i området. Det nye tiltag fik navn efter vejen der slanger sig gennem den frodige dal og fortsætter dybt ind i Oregon Coast Range – bjergene, som er så vigtige for Willamette Valleys favorable dyrkningsforhold. 

Hos Pike Road har man ingen forbehold mod at købe druer fra andre vinbønder, så længe kvaliteten er i top. Tværtimod vil man gerne gøre sit for at sikre, at de små bønder og familieforetagender rundt omkring i Willamette Valley kan overleve, og i mange tilfælde har Campbell-familien haft flere årtiers samarbejde med disse bønder! Derfor er flere af vinene lavet på både Pike Roads egne druer og partier fra udvalgte bønder i området. De understreger i øvrigt, at denne ”multi-vinyard”-metode i nogle tilfælde kan give en mere kompleks vin.

Type:Rødvin
Land:USA
Område:Oregon
Størrelse i CL:75
Årgang:2022
Druesorter:Pinot Noir
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:10 måneder på 100% fransk eg
Drikketemperatur:14-16
Holdbarhed:Drikkemoden, men kan gemmes 6-8 år, fra høståret.