Pierre Vidal, Plan de Dieu, Cote du Rhone Villages 2018

 • Côtes du Rhone Village - Plan de Dieu
  Pierre Vidal producerer denne vin af druer fra flere forskellige pareceller, der vinificeres hver for sig. Vinen er en komposition af de ædle Rhônedruer Grenache (70%), Syrah (15%) og Mourvédre (15%). Druerne sorteres grundigt og der foretages pigeage for at udtrække maksimalt kraft, saft og farve fra druerne. Gæringen foregår på rustfri ståltanke og den lagres efterfølgende på franske egefade.

   

  Vinen
  har en flot rubinrød farve, med en duft af røde frugter, krydderier og et lille strejf af vanille. Den er rund og glat i munden, med noter af søde blåbær, lakrids og kaffe, der munder ud i en lang og fyldig eftersmag med masser af dybde og struktur. En super sværvægter af en Côtes du Rhône Village!

   

  Serverings TIPS
  Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter eller et par store røde bøffer fra grillen...

139,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Exceptionelle marker Château Saint-Jeans marker ligger dels i Châteauneuf-du-Pape og dels i det nordfor liggende Plan de Dieu. Et gennemgående træk for alle markerne er, at de er beplantet meget tættere end påkrævet. Dermed må vinstokkene virkelig kæmpe om vandet, hvilket får rødderne til at bore sig langt, langt ned i undergrunden. Det endelige resultat er at hver vinstok yder et ganske lille udbytte af en rasende høj kvalitet.

Guds plateau Plan de Dieu er det bedste Villages-område i Côtes du Rhône. Området ligger mellem Châteauneuf-du-Pape og Gigondas, og består af et plateau med en sten- og grusholdig jordbund. Château Saint-Jean besidder nogle af de allerbedste marker i Plan de Dieu. Mange af ejendommens vinstokke stammer helt tilbage fra dengang, hvor området blev beplantet i 1946. De gamle vinstokke yder kun et ganske lille udbytte, men til gengæld er kvaliteten desto højere.

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Rhone
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Carignan
Alkohol %:14,5 %
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:6-8 år fra høståret