Pierre Ferrand, Cognac, Single Cask, Vintage 2001.
Kældermestern hos Pierre Ferrand, Alexander Gabriel har åbnet op til skatkammeret, under det gamle navn Maison Ferrand. Her er der udvalgt en håndfuld fade, som viste sig ekstraordinære gode, Så han fandt det syndt at blende dem med andre fade. De er derfor tappet som single casks – Hvilket man mest kender til fra f.eks. skotsk whisky, men det er stadig en ret sjældent set i Cognac og samtidig tappet ved fadstyrke.
Dette er en cognac fra Grande Champagne, årgang 2001, lagret på fransk eg og
KUN tappet i 216 eksemplarer
Farve: Mahogni.
Duft: Smeltet smør og sukker. Sensommerens tørre blomster, knuste valnødder og en svag note af appelsinskal.
Smagsnoter: Mørke blommer og tætte, krydrede noter fra det franske egetræ. Blid og elegant eftersmag, med en smule frisk frugt og fine tanniner.
Serveringsforslag: Nydes rent.
- 1-3 dages levering
- Gratis fragt ved køb over 1000,-
- Afhent gratis i butikken
Detaljer
Pierre Ferrand
Cognachuset Pierre Ferrand hører til blandt de allermest velrenommerede cognachuse. Pierre Ferrand er en af de få producenter der selv varetager hele cognacproduktionen fra dyrkning af druer på egne vinmarker, over traditionel destillering, til lagring og aftapning af slutproduktet. Den utrolig høje kvalitet har karakter af kunsthåndværk og flottere eau de vie findes næppe.Pierre Ferrand cognac har til huse på Chateau Bonbonnet midt i Grande Champagne klassifikationen, som er det bedste sted for dyrkning af druer til fremstilling af cognac. Omkring slottet ligger de grønne vinmarker, som udelukkende er beplantet med Ugni Blanc druer, i det smukke kalkhvide landskab. Ugni Blanc druen er kendt for sit høje syreindhold og det er netop denne karakter der skal til for at fremstille de allerbedste Cognacer.
Efter druerne er høstet i oktober måned og der er fremstillet en traditionel vin heraf, påbegyndes den destillationsproces der siden hen skal ende med at frembringe de fornemmeste cognacer. Cognacen destilleres på et lille nærtliggende destilleri i små mængder på traditionelle gamle kobber Alambiques. Herefter lagres cognacen på egetræsfade af Limousin eg i kølige og mørke fugtige kældre med jordstampede gulve. Hvert enkelt fad overvåges nøje og smagen vurderes løbende. Således holdes den højest mulige kvalitet og unikke individuelle karakter.
Yderligere information
Type: | Cognac |
Land: | Frankrig |
Område: | Cognac |
Størrelse i CL: | 70 |
Årgang: | 2001 |
Druesorter: | Ugni Blanc |
Alkohol %: | 40 |
Lagret på egefad: | |
Drikketemperatur: | 16-18 grader |
Holdbarhed: | - |