Piaggia Pietranera, Carmignano DOCG 2013

Piaggia Pietranera, Carmignano DOCG 2013

I en af de mindre kendte Toscana klassifikationer Carmignano, vest for Firenze, har ejendommen Piaggia og dens ejer Mauro Vannucci igennem en årrække fremstillet noget af det flotteste Carmignano D.O.C.G. der findes. Fra ejendommens seks hektar jord bliver der årligt produceret ca. 30.000 flasker. Yderligere fire hektarer er blevet føjet til og forventes klar om et par år. Mauro Vannucci, der egentlig er en tekstilfabrikant og vinpassioneret, købte markerne i 1985. Første årgang aftappet på flaske var 1990.

Vannucci har for nylig investeret tid og penge i en total modernisering af kælderen. Udover dette, har et tæt samarbejde med ønologen Alberto Antonini betydet at vinene fra Piaggia til stadighed bliver bedre og bedre. Senest har årgang 1997 og 1998 fået 3 glas af den italienske vinguide Gambero Rosso.

Et særligt kendetegn for Piaggia er, at vinene bliver høstet sent for at opnå så høj en modningsgrad som muligt. En vertikalsmagning hos Piaggia af årgangene 1994 – 1999 viste et konstant højt niveau, og at deres velstrukturerede og koncentrerede vine også holder over en vis årrække.

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Kort Overblik: 

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Toscana
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2013
Druesorter: Sangiovese
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Ja på små franske fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Kan gemmes imellem 5 - 10 år