Pedraia Nuragus di Cagliari DOC, Cantina Santadi, 2020

Flot gylden vin fra det sydlige Sardinien med masser af primærfrugt fra Nuragus druerne.

En tør vin med dejlig miniralitet. .

OPLEVELSEN
Strågul, henimod gyldengul
farve. Næsen er præget af mildhed og gule frugter og i munden
er vinen behagelig, frisk, med en
blød smagsfylde. Det er en tiltalende, primærfrugtig, tør hvidvin med en fin lokal-karakter.

ASSOCIATIONER
• Æble, pære og gule frugter
• Mandler, urter.

SERVERING
• Antipasti, grønne salater
• Delikate fiskeretter
• Lette pastaretter
• Pizza, lyst fjerkræ

Servering: 5 -10° C, efter behag

109,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Cantina di Santadi

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.
 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Italien
Område:Sardinien
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:100% Nuragus
Alkohol %:13 %
Lagret på egefad:Nej på ståltank
Drikketemperatur:5-10 grader
Holdbarhed:3-5  år fra høståret