Olivier Tricon, Chablis, 2020, 1er Cru, Montmains

En meget kompleks og elegant Chablis med masser af melon, citrusfrugt, røg og lyse blomster. Vinen har en righoldig og frisk eftersmag med den fedme og intensitet der forventes af en velproduceret Chardonnay. Maison Tricons 1. Cru Montmains er en klassisk Chablis, der kræver lidt tid i glasset inden den folder sig rigtig ud.

En vin som denne kan drikkes indenfor de første 5-6 år efter høståret, men vinen har også et fantastisk lagringspotentiale. Der venter den tålmodige en meget rig og kompleks vinoplevelse, hvis vinen lagres under de rette konditioner i op til 10-12 år.


1. Cru marken Montmains er beliggende i det sydlige Chablis på venstre side af Serein-floden. Marken skråner mod syd. Her er det naturligvis udelukkende Chardonnay der er beplantet på Tricons gamle vinstokke.

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Olivier Tricon er en erfaren herre - ikke kun i Chablis - men i hele vinbranchen. I en meget lang årrække arbejdede han i forskellige vinregioner for at dygtiggøre sig, og for at køre sig selv i position til det endelige mål: etablering af egen vinkælder i hans elskede vinregion Chablis. Dette skete i starten af 1980´erne. Siden da har efterspørgslen efter hans vine været næsten umættelig. Og for at tilfredsstille vinelskere verden over, må Olivier opkøbe druer i høstperioden fra nogle af regionens bedst beliggende marker. Efter høsten af druerne foregår selve vinifikationen og den videre produktion under Olivier Tricons ledelse i firmaets egen kælder.

Olivier Tricon er en flittig medaljehøster i bl.a. "Concours Agricole de Paris" og hans vine omtales altid positivt i Guide Hachette. Olivier er absolut blandt de bedste og mest farverige producenter i regionen, og hans skønne vine vinder dagligt nye tilhængere.

Selve Chablis-regionen
er rent administrativt en del af Bourgogne. Appellationen dækker omkring 3000 ha vinmarker omkring den lille by Chablis, der lægger navn til vinene fra regionen. Som i resten af Bourgogne er det Chardonnay, som er kongedruen for disse, nogle af verdens bedste hvidvine.

Der eksisterer fire niveauer i appellationen, der blev skabt i 1938. Grand Cru, som er regionens fineste vine, produceres på druer fra syv navngivne marker. Næste niveau er 1. Cru vinene, der produceres af druer fra 40 navngivne marker. Tredje niveau er Chablis, der er regionens mest betydelige vin hvad angår mængde. Endelig kan der produceres Petit Chablis der er det 4. lag eller niveau i Chablis appellationen.

Kort information

Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:13 %
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:10-12 år fra høståret