Olivier Tricon, Chablis, 2012 Grand Cru, Les Clos

”Les Clos” Chablis er én af Olivie Tricons bedste og mest luksuøse vine. 

En intens smag med massere af mineralitet. En Chablis med masser af fedme og noter af citrusfrugt. Fantastisk eksplosiv aromabombe.

 

Grand Cru marken “Les Clos” er den største af de syv Grand Cru marker i Chablis. Den udgøres af et areal på godt 24 hektar, hvor flere forskellige producenter har deres egne parcelle. Marken ligger på højre bred af Serian floden over for selve Chablis by.

495,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Olivier Tricon er en erfaren herre - ikke kun i Chablis - men i hele vinbranchen. I en meget lang årrække arbejdede han i forskellige vinregioner for at dygtiggøre sig, og for at køre sig selv i position til det endelige mål: etablering af egen vinkælder i hans elskede vinregion Chablis. Dette skete i starten af 1980´erne. Siden da har efterspørgslen efter hans vine været næsten umættelig. Og for at tilfredsstille vinelskere verden over, må Olivier opkøbe druer i høstperioden fra nogle af regionens bedst beliggende marker. Efter høsten af druerne foregår selve vinifikationen og den videre produktion under Olivier Tricons ledelse i firmaets egen kælder.

Olivier Tricon er en flittig medaljehøster i bl.a. "Concours Agricole de Paris" og hans vine omtales altid positivt i Guide Hachette. Olivier er absolut blandt de bedste og mest farverige producenter i regionen, og hans skønne vine vinder dagligt nye tilhængere.

Selve Chablis-regionen
er rent administrativt en del af Bourgogne. Appellationen dækker omkring 3000 ha vinmarker omkring den lille by Chablis, der lægger navn til vinene fra regionen. Som i resten af Bourgogne er det Chardonnay, som er kongedruen for disse, nogle af verdens bedste hvidvine.

Der eksisterer fire niveauer i appellationen, der blev skabt i 1938. Grand Cru, som er regionens fineste vine, produceres på druer fra syv navngivne marker. Næste niveau er 1. Cru vinene, der produceres af druer fra 40 navngivne marker. Tredje niveau er Chablis, der er regionens mest betydelige vin hvad angår mængde. Endelig kan der produceres Petit Chablis der er det 4. lag eller niveau i Chablis appellationen.

Kort information

Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2012
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:13 %
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:15-20 år fra høståret