Morgante, Nero d´Avola 2017

Klassifikation: Sicilia I.G.T. 
Jordbundsforhold: Kalk- og lerholdig, godt drænet 
Udbytte/hektar: 7500 kg 
Alder for vinstokke: 14 år 
Gæring: Maceration i 20 dage ved 22-26° C efterfulgt af malolaktisk gæring 
Lagring: 4 måneder på barriques efterfulgt af 6 måneders flaskelagring 
Farve: Mørk og tæt struktur 
Bouquet: Modne bær med god friskhed, meget moderat fadpræg 
Smag: Flot struktur og balance, flot frugt med autentisk præg af druen, svagt bitter finish, lang og harmonisk eftersmag 
Mad og vin: Diverse kødretter, pasta, mellemlagrede oste

129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Morgante

I provinsen Agrigento nærmere betegnet byen Grotte på Sicilien har familien Morgante dyrket og handlet vin igennem fem generationer. Det var dog først i 1994 at Antonio og hans to sønner Carmelo og Giovanni valgte at vinificere deres druer under eget navn. Ejendommen har 200 hektar, hvoraf 30 bruges til vinproduktion og resten til korn og mandelproduktion. Vinproduktionen er på 65.000 flasker, men Morgante mener at der potentielt kan produceres 200.000 flasker vin. At kapaciteten langt overgår den egentlige produktion, kan måske være et vidnesbyrd om en ikke så fjern fortid, hvor familien Morgante solgte "krafttilskud" til nordlige producenter på begge sider af alperne.

Morgante producerer to vine, begge røde, og begge fremstillet på den lokale drue Nero D’Avola. Hektarudbyttet er så lavt som 54 hektoliter for vinen Nero d’Avola og 35 hektoliter for vinen Don Antonio. Produktionen af de to vine ligger på henholdsvis 50.000 og 15.000 flasker.

Begge vine er allerede i dag fremragende eksponenter for, hvor langt man kan nå med Nero D’Avola, men det korte tidsperspektiv taget i betragtning, er toppen formentlig ikke nået endnu.

Fra 1997 har ønologen Riccardo Cotarello, der af Gambero Rosso er blevet kåret som årets ønolog 2001, været tilknyttet, hvilket selvsagt har løftet kvaliteten yderligere. Dette har resulteret i at vinen Don Antonio har fået 3 glas (højeste udmærkelse) i samtlige årgange fra 1998 til 2003 (recente årgang) i Gambero Rosso. En helt enestående præstation!

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Sicillien - Agrigento
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:Nero d´Avola
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja 4 mdr på barriques
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 6 år fra høståret.