Mocali, Rosso di Montalcino DOC 2015

Klassifikation: Rosso di Montalcino D.O.C. 
Jordbundsforhold: Kalkholdig lerjord med noget organisk indhold.
Udbytte/hektar: 60 hl/ha
Gæring: Alkoholgæring på ståltanke og malolaktisk gæring på træfade.
Lagring: 11. mdr i botte af fransk eg.
Farve: Klar rubinrød
Bouquet: Klassisk med tydelige toner af bitterkirsebær og urter.
Smag: Flot og rank vin med masser af frugt og struktur. Elegant let bitter finish fra Sangiovese frugten.
Gastronomi: Tomatiseret pastaretter og kødretter

 

125,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Familien Ciacci har siden 50’erne haft 32 hektar jord i den sydvestlige del af Montalcinozonen. Over halvdelen af disse er dækket af den for området naturlige vegetation, overvejende egeskov. Resten er udlagt til produktion af vin og oliven. Hovedparten af de ni ha. vinmarker har Brunello di Montalcino status. Stilen er gennemgående og med fokus på elegance og den rene Sangiovesfrugt. Mocali er stadig lidt upåagtet men har allerede markeret sig med topplaceringer ved adskillige smagninger.  

Brunello di Montalcino: 16.000 fl. (20 hl./ha.)
 
Rosso di Montalcino: 12.000 fl. (60 hl./ha.)
 
Morellino di Scansano: 16.000 fl. (48 hl./ha.)
 
Moscadello di Montalcino: 2.000 fl. (50 hl./ha.)
 
Ønolog: Barbara Tamburini
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Toscana
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2015
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Ja 11 mdr. på fransk eg.
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 6 år fra høståret.