Mitolo, Jester Shiraz 2014

 

Jester Shiraz er lavet på druer fra det sydlige McLaren Vale, hvor kølige briser og hede dage giver komplekse vine med en gnistrende intensitet. Vinen er fadlagret ni måneder på franske barriques.

Duft og smagsnoter: I glasset fremstår vinen blæksort. Duften er eksplossiv med nuancer af kirsebær, mørk chokolade, engelsk lakrids og vanille. Smagen er mættet med solmoden bærfrugt og en tone af friskmalede kaffebønner, og afrundes med en superfin syre, som gør smagsindtrykket appetitvækkende harmonisk - Ben Glaetzers vartegn i en nøddeskal.

Mad og vin: Passer perfekt til grillet kød, karftige og krydret retter, oksekød og til kraftigere oste.

159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Mitolo er et samarbejde mellem Ben Glaetzer og Frank Mitolo. Frank Mitolo har skaffet sig adgang til druer fra nogle af McLaren Vales og Barossa Valleys bedste marker, men hans egne evner som vinmager var ikke nok til at få det fulde udbytte af markerne. Ben Glaetzer blev medejer, og allerede deres første årgang blev udråbt til at være det ypperste, området nogensinde havde præsteret.

Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit: Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke, som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Kort information

Type:Rødvin
Land:Australien
Område:McLaren Vale - South Australia
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Shiraz
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i 9 mdr. på franske barriques
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 10 år fra høståret.