Mauro Veglio, Barolo Casteletto DOCG 2015

Barolo Castelletto er ret beset ikke en enkeltmarksvin,
men Mauro har siden 1996 blandet druerne fra svigerfaderens positioner på markerne La Villa og Pressenda for at lave denne Barolo.
vinen lidt mere potent,
næsen lidt mere urtet, med et anstrøg af eukalyptus
og mynte, og den aromatiske profil er i det hele taget
lidt længere tid om at finde sammen og vinde fuld
ekspressivitet. Også tanninstrukturen er mere markant, endskønt Mauro forsøger at skabe et smidigt udtryk. Med tiden udvikles tjære og roser og en stor Barolo synes at finde sig selv og udtrykker den typicitet
der kendetegner denne del af Monforte d’Alba.
449,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Mauro Veglio har siden 1992 da han overtog driften af familiens marker været at finde i modernisternes rækker, og mon ikke hans nabo i La Morra, Elio Altare har kunnet fortælle ham et eller andet om vinproduktion. Dette, kombineret med Mauro Veglios høje kvalitetskrav samt en arbejdsindsats udover det sædvanlige har gjort at Veglio i dag tilhører den lille og eksklusive gruppe af "unge løver" der i kraft af deres fabelagtige vine er med til at forsøde tilværelsen for os andreEjendommen består af ca. 10 hektar fordelt på fire forskellige cru’er og oven i købet i to forskellige kommuner, La Morra og Monforte d’Alba. Den samlede produktion er på ca. 50.000 flasker der udover de fire enkeltmarksbarolo’er Rocche, Arborina, Castelleto og Gallina består af en enkeltmarksbarbera Cascina Nuova samt en Barbera "normale".Selvom der bliver gjort flittig brug af ny barrique til lagring af såvel de nebbiolobaserede som de barberabaserede vine, kan man altid finde både den oprindelige druekarakter og terroir i Veglios ofte meget elegante vine.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:70
Årgang:2015
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:ja
Drikketemperatur:14-16
Holdbarhed:Op til min. 20 år fra høståret