Matthias Müller, Kieselgallenschiefer, Riesling Trocken 2021

Vinen er fra marken Mandelstein og en ”Erste Lage” modsvarende de franske 1er Cru marker. Fra og med 2019-årgangen er marken klassificeret GG (Grosses Gewächs") - Så marknavnet må fra nu af kun bruges på tørre vine til GG. Producenten har dog besluttet fortsat at fremstille en "Erste Lage", som tidligere lød navnet "Vom Mandelschiefer". Tysk vinlovgivning påbød imidlertid producenten at ændre navnet, da det mindede lidt for meget om Mandelstein. 

Resultatet er umådeligt komplekst, strukturen såvel løs og blød som fast og hård. Tør top-Riesling, der kan nydes i sit ungdommelige løssind eller gemmes 10 år eller mere, hvorved den i omfang ikke står tilbage for nogen tør Riesling i Tyskland..Dennevin svinger med sin renhed en smule mere mod Rheingau end Mosel.

Serveringsforslag: Vinen har en stor gastronomisk anvendelighed; det asiatiske køkken, fisk & skaldyr, kylling, salater, faste og mellemfede oste, røg, pikant ledsager til ”federe” spiser a la laks. Men denne vin fortjenner også at blive prøvet helt uden mad, så man kan studdere hele dybden og alle noterne i vinen.

189,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Weingut Matthias Müller

Familien bag vineriet har fremstillet vin I Mittelrhein I mere end 300 år. Bopparder Hamm ‘s vinmarker  består af stejle marker der I alle betydninger er “Gross.” Både marken Feuerlay og Ohlenberg har nogen steder stigningsprocenter på 60!! For at understrege betydningen  af  dette mikroklima, og solens genskin i floden, er her den største forekomst af smaragd-firbenet nord for alperne.

Mittelrhein er i procent plantet Riesling KUN overgået af Rheingau, og samtidig er man som oftest regionen med lavest udbytte pr. hektar. Omkring 88% of Matthias Müller’s totale areal er beplantet med Riesling. Weingut Matthias Müller er medlem af VDP og har tiltrukket sig international bevågenhed de senere år, vineriet blev tildelt Gault & Millau’s højeste ærebevisning, “Winery of the Year 2012.” Samme år åbnedes et højmoderne Vinotek med et kælderlager, der opfindsomt nok er afkølet af grundvand.

Det totale areal er i skrivende stund omkring 17 hektar, hvilket giver mellem 100-150.000 flasker vin om året.

Hele regionen er UNESCO verdensarv.

Hos Matthias Müller bliver vinene, når muligt, fremstillet uden brug af kulturgær. Der er INGEN malolaktisk gæring, men til gengæld en lang drue-udblødning. Topvine spenderer yderlige tid, dels en gæring op til et par måneder, dels uger derefter på gærrester, før filtrering og flaskning.

De tyske druer: Næsten halvdelen af alle verdens Riesling-stokke findes i Tyskland, der dermed suverænt er det land i verden med mest Riesling. Dette er måske ikke så overraskende for i Tyskland regnes druen for udelelig tysk.

Ej heller undrer det mange at landet har flest stokke i verden med Weissburgunder eller Pinot Blanc. Mere forbavsende er det måske at landet er 3.rigest på Pinot Noir – kun overgået af Frankrig og USA !!

Pinot Noir, også kaldet Spätburgunder, er i øvrigt 3.mest plantede drue i Tyskland, kun slået af Riesling og Müller-Thurgau.

Kort information:

Type:Hvidvin
Land:Tyskland
Område:Mittelrhein
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:Riesling
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 10 - 15 år.