Matthias Müller, Bopparder Hamm Feuerlay, Riesling Trocken GG 2020

Marken Feuerlay er fra og med 2019 opgraderet til en ”Grosses Gewächs” modsvarende det franske Grand Cru. Og hvilken debut !! Tør tysk Riesling på absolut højeste niveau. Vores egen i særklasse bedste oplevelse, hvidvin 2020 !!

Resultatet er storslået, strukturen fastere og kraftigere. Tør, maskulin og karakterfuld. Vinen emmer af alle Rieslings fortræffeligheder, og har en fantastisk længde. Kan gemmes 10 år eller mere, men hvorfor egentlig når den smager så afsindig godt nu..

Serveringsforslag: Vinen har samme store anvendelighed som de øvrige Matthias Müller-vine; det asiatiske køkken, fisk & skaldyr, kylling, salater, faste og mellemfede oste, røg, pikant ledsager til ”federe” spiser a la laks. Men denne vin fortjener også at blive prøvet helt uden mad, så man kan studere hele dybden og vinens mangfoldighed.

2019 Anmeldt i Jyllandsposten, Maj 2021:

Matthias Müller

2019 Bopparder Hamm Feuerlay Riesling GG

Pris: 439 kr. Forhandler: Bagsværd Vinhandel

Feuerlay er netop blevet tildelt Grosse Lage-status med 2019-årgangen, så nu har Müller-familien en ny topvin i porteføljen fra den stejle, sydvendte parcel midt på Hamm med løss- og skifferholdig jordbund, et af Mittelrheins varmeste terroirs i øvrigt. Det giver en næsten barok riesling, der blæser af sted med ødsel eksotisk frugt, honning og eksotisk krydderi a la safran og karry. Men vigtigst af alt; den holder balancen. Her er også citronverbena, kandiseret mirabelle, blomst, honning og flintesten. Smagen er magtfuld, udtalt aromaintens, men balanceret og lang med prikkende kulsyrefriskhed, cremet fasthed og afslutningsvist et lille tannisk nap. Flamboyant riesling, der understreger, at Mittelrhein og 2019-årgangen virkelig synes at klikke med hinanden. 95 point.

449,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Weingut Matthias Müller

Familien bag vineriet har fremstillet vin I Mittelrhein I mere end 300 år. Bopparder Hamm ‘s vinmarker  består af stejle marker der I alle betydninger er “Gross.” Både marken Feuerlay og Ohlenberg har nogen steder stigningsprocenter på 60!! For at understrege betydningen  af  dette mikroklima, og solens genskin i floden, er her den største forekomst af smaragd-firbenet nord for alperne.

Mittelrhein er i procent plantet Riesling KUN overgået af Rheingau, og samtidig er man som oftest regionen med lavest udbytte pr. hektar. Omkring 88% of Matthias Müller’s totale areal er beplantet med Riesling. Weingut Matthias Müller er medlem af VDP og har tiltrukket sig international bevågenhed de senere år, vineriet blev tildelt Gault & Millau’s højeste ærebevisning, “Winery of the Year 2012.” Samme år åbnedes et højmoderne Vinotek med et kælderlager, der opfindsomt nok er afkølet af grundvand.

Det totale areal er i skrivende stund omkring 17 hektar, hvilket giver mellem 100-150.000 flasker vin om året.

Hele regionen er UNESCO verdensarv.

Hos Matthias Müller bliver vinene, når muligt, fremstillet uden brug af kulturgær. Der er INGEN malolaktisk gæring, men til gengæld en lang drue-udblødning. Topvine spenderer yderlige tid, dels en gæring op til et par måneder, dels uger derefter på gærrester, før filtrering og flaskning.

De tyske druer: Næsten halvdelen af alle verdens Riesling-stokke findes i Tyskland, der dermed suverænt er det land i verden med mest Riesling. Dette er måske ikke så overraskende for i Tyskland regnes druen for udelelig tysk.

Ej heller undrer det mange at landet har flest stokke i verden med Weissburgunder eller Pinot Blanc. Mere forbavsende er det måske at landet er 3.rigest på Pinot Noir – kun overgået af Frankrig og USA !!

Pinot Noir, også kaldet Spätburgunder, er i øvrigt 3.mest plantede drue i Tyskland, kun slået af Riesling og Müller-Thurgau.

Kort information:

Type:Hvidvin
Land:Tyskland
Område:Mittelrhein
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:Riesling
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 10 år.