Matthias Müller, Riesling Beerenauslese, Mandelstein 2005 (½-fl)

Mandelstein er en topmark, Erste Lage, beliggende på det imponerende klippefremspring Bopparder Hamm i Tyskland næstmindste vinregion; Mittelrhein.
Årgang 2005 var særdeles velegnet til at producere ædelsøde vine.
 
Duft og smagsnoter: Smuk dyb, mørkegylden kulør. Næsen byder på overdådige aromaer af rosenblade, eksotiske frugter, honning, nektar og små totter af petroleum. Smagen er umådelig dyb og kompleks. Et livsstykke.
 
Serveringsforslag: Bør nydes uden generende gastronomi - i andagt med kun de allernæreste. Fungerer dog sublimt godt med Panna Cotta.
549,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Weingut Matthias Müller

Familien bag vineriet har fremstillet vin I Mittelrhein I mere end 300 år. Bopparder Hamm ‘s vinmarker  består af stejle marker der I alle betydninger er “Gross.” Både marken Feuerlay og Ohlenberg har nogen steder stigningsprocenter på 60!! For at understrege betydningen  af  dette mikroklima, og solens genskin i floden, er her den største forekomst af smaragd-firbenet nord for alperne.

Mittelrhein er i procent plantet Riesling KUN overgået af Rheingau, og samtidig er man som oftest regionen med lavest udbytte pr. hektar. Omkring 88% of Matthias Müller’s totale areal er beplantet med Riesling. Weingut Matthias Müller er medlem af VDP og har tiltrukket sig international bevågenhed de senere år, vineriet blev tildelt Gault & Millau’s højeste ærebevisning, “Winery of the Year 2012.” Samme år åbnedes et højmoderne Vinotek med et kælderlager, der opfindsomt nok er afkølet af grundvand.

Det totale areal er i skrivende stund omkring 17 hektar, hvilket giver mellem 100-150.000 flasker vin om året.

Hele regionen er UNESCO verdensarv.

Hos Matthias Müller bliver vinene, når muligt, fremstillet uden brug af kulturgær. Der er INGEN malolaktisk gæring, men til gengæld en lang drue-udblødning. Topvine spenderer yderlige tid, dels en gæring op til et par måneder, dels uger derefter på gærrester, før filtrering og flaskning.

De tyske druer: Næsten halvdelen af alle verdens Riesling-stokke findes i Tyskland, der dermed suverænt er det land i verden med mest Riesling. Dette er måske ikke så overraskende for i Tyskland regnes druen for udelelig tysk.

Ej heller undrer det mange at landet har flest stokke i verden med Weissburgunder eller Pinot Blanc. Mere forbavsende er det måske at landet er 3.rigest på Pinot Noir – kun overgået af Frankrig og USA !!

Pinot Noir, også kaldet Spätburgunder, er i øvrigt 3.mest plantede drue i Tyskland, kun slået af Riesling og Müller-Thurgau.

Kort information:

Type:Hvidvin - sød
Land:Tyskland
Område:Mittelrhein
Størrelse i CL:375
Årgang:2005
Druesorter:Riesling
Alkohol %:6,5 %
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:6-8 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 20-25 år.