Matteo Correggia Roero 2020

Vinfremremstilling: Gæring på temperaturkontrollerede ståltanke, med 5-7 dages maceration. Efterfølgende 12 måneders lagring på brugte barriques, 6 måneder på ståltank og 6 måneder på flaske før frigivelse.

Duft og smagsnoter: Rubinrød farve. Rosen floral og med varietaltro noter af variationer af kirsebær og røde bær. I munden saftig, elegant og med raffineret dybde i smagen, afstemt med en moderat og smidig tanninstruktur.

Serveringsforslag: Antipasti, charcuteri, Pastaretter, pizza, Stegt og grillet rødt kød, Risotto med grøntsager, eller svampe
175,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse:

Detaljer

Da den unge Matteo Correggia i 1985 overtog jorden og vinmarkerne der i fem generationer havde tilhørt familien, varslede det samtidig et stilskifte. Den anonyme tilværelse som drueleverandør endte, da man I 1987 tappede den første vin under eget navn. Kraftigt inspireret af Elio Altare er der siden hen blevet indført moderne dyrkningsmetoder og teknologi, og fra de 20 hektar vinmarker familien i dag råder over bliver der årligt produceret ca. 32.000 flasker saftig og vellavet vin.

På trods af sin beliggenhed i Canale, udenfor de klassiske områder i Piemonte, er det lykkedes Matteo Correggia at producere nogle fabelagtige vine baseret på Barbera og Nebbiolo. Specielt Correggias enkeltmarks Barbera Marun der flere gange har modtaget 3 glas (højeste udmærkelse) af vinguiden Gambero Rosso er en vin i absolut særklasse, men også Nebbiolo d’Alba’en Val Dei Preti er en fremragende vin.Udover disse vine er produktionen koncentreret om de for området klassiske vine, Barbera d’Alba, Roero baseret på Nebbiolo og Roero Arneis baseret på Arneis.

For alle Correggias vine gælder det, at der er et særdeles fornuftig forhold mellem pris og kvalitet.

I juni 2001 modtog vi den triste nyhed at Matteo var omkommet i en arbejdsulykke i marken. M.C. efterlader sig to børn. Ornella fører nu firmaet videre og med ønolgisk assistance fra Giorgio Rivetti, La Spinetta og Luca Rostagno.

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:100% Nebbiolo
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja 12 mdr. på brugte barriques og 6 mdr. på ståltanke.
Drikketemperatur:15-16 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 4-5 år