Marolo, Grappa di Bussianella Conterno

Den berømte og højt respekterede winemaker Aldo Bussianella var mest kendt for sine store baroloer, men huset laver også en mousserende vin på druen Freisa, som kaldes Bussianella. Det er denne vin, der har leveret kvaset til Marolos Grappa di Bussianella, som hviler på tanke af rustfri stål inden den tappes ved 44% alkohol.

Duft: Delikat og charmerende floral duft med viol og jordbær.

Smagsnoter: Smagen er blød og behagelig med noter af røde bær.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, gerne som afslutning på et godt måltid.

549,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Distilleria Santa Teresa er grundlagt af Paolo Marolo i 1977. Siden da har Marolo haft hovedsæde i Alba og i de omkringliggende områder Langhe, Monferrato og Roeros rullende bakker ligger nogle af verdens bedste vinmarker. De berømte vine som Barolo og Barbaresco, som fødes her og leverer kvaset til grappaen fortjener, at destillatøren viser dem den behørige respekt. Hos Marolo vil man gerne være loyale og tro mod vinmarkens ånd; bevare druernes karakter i grappaen snarere end at udrydde den. Langsom, nænsom destillation af helt frisk druekvas i vandbadsopvarmede kedler, ét destillationsapparat til røde druer, og ét til grønne, bevarer så meget af druernes aroma som muligt.

I lang tid blev grappa drukket ulagret, men i 1980 lagde Marolo den første grappa på fad. Eller rettere: de ”glemte den med vilje”, som etiketten bekendtgjorde. Denne Grappa di Barolo, som havde hvilet i små fade af akacietræ, startede en revolution i grappa-verdenen. I dag er Marolo stadig pionerer indenfor lagring og nogle af grappaerne hviler i 5, 10, 20 eller flere år inden de flaskes – det afhænger naturligvis af, hvad den pågældende grappa er bedst tjent med. Jo mere fadlagring, desto flere noter af vanilje og krydderier, men det sker ofte på bekostning af de primære aromaer: de aromatiske, florale, frugtige noter fra druekvaset.

I 1989 lavede Marolo den første ”single vineyard”-destillation, en sjælden type grappa, de stadig producerer. Udover grappa laver Marolo desuden diverse likører og en klassisk, piemontesisk amaro.

Yderligere information

Type:Grappa
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:70
Druesorter:Freisa (Bussianella)
Alkohol %:44%
Lagret på egefad:-
Drikketemperatur:-