Maison Josmeyer, Pinot Gris, Le Fromenteau 2014

"Fromenteau" er det oprindelige navn for den fremragende Pinot Gris drue. Denne drue er kendt for sin enorme rigdom og fylde, der i Josmeyer´s udgave kombineres med en dejlig friskhed. "Le Fromenteau" smager herligt ung, men holder nemt i op mod 8-10 år.

Mad og vin: Pinot Gris druen er blandt de mest spændende i Alsace. Den er aldeles perfekt til laks eller hummer, men fylden gør den sågar perfekt til retter med kalvekød, kalkun eller fuglevildt. Især hvis der indgår svampe eller soya i retten. 

210,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Vin fra Certificerede Biodynamisk dyrkede druer
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed naturligvis også i den færdige vin.

Detaljer

Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.

Yderligere information

Type:Biodynamisk Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Alsace
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:Pinot Gris
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 6 år.