Louis Jadot, Corton, Grand Cru 2005

Louis Jadot, Corton Grand Cru 2005

Grand Cru-marken Grèves befinder sig lige øst for byen Aloxe-Corton, midt på den stejle sydøstvendte skråning. Jadot dyrker i øvrigt denne parcel biodynamisk - om end det ikke fremgår af etiketten. Limstens jordene i denne ekstraordinære parcel har her et højt indhold af kisel, der giver vinene en fantastisk kombination af kraft og finesse.
 

 Duft og smagsnoter: Farven er dyb og bouqueten er markant med fine aromaer af små røde frugter i smukt samspil med fine krydrede noter. De silkebløde tanniner og den perfekte struktur sikrer et fantastisk lagringspotentiale. 15 til 40 år er optimalt.

 

1.295,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Louis Jadot

Maison Louis Jadot i Beaune er en af Bourgognes mest estimerede producenter og største jordbesiddere. Maison Jadot er grundlagt 1859.

Huset ledes i dag af den unge og dynamiske Pierre-Henry Gagey, der styrer Jadot videre mod nye højder. Lige før høsten ´97 indviede Jadot et splinternyt, cirkulært, "state of the art" vinifikations center, der tillader den mest skånsomme behandling af druerne, og størst mulig fleksibilitet, med de ofte små individuelle partier, der arbejdes med.

Med Bourgognerne fra Maison Louis Jadot i Beaune har du ikke alene mulighed for at nyde et bredt udvalg fra Bourgogne - du er samtidig sikker på, at du får nogle af de bedste Bourgogner der fås i glasset. Lige fra husets forbløffende Beaujolais-Villages "Combe aux Jacques og til de fornemste Grands Crus fra Côte d´Or kan du være sikker på at vinen reflekterer sin oprindelse på absolut topniveau.

Louis Jadot råder over 140 ha. vinmarker lige fra det eksklusive Château des Jacques i Moulin á Vent og til Chambertin Clos de Béze i nord.

 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2005
Druesorter: Pinot Noir
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Ja
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Kan gemmes i op til 15-40 år fra høståret