Louis Bouillot, Rare Cremant de Bourgogne Millesime, Vintage 2012

Louis Bouillot, Rare Cremant de Bourgogne Millesime, Vintage 2012
Perle Rare har en flot, blank lysgylden farve og en god mousse med fine, vedvarende bobler.

Duft og smagsnoter: I duften har den en udpræget karakter af ristet brød og milde krydderier, og derefter nuancer af abrikoser og akacieblomster.Det er en meget fyldig og kompleks Crémant, som med garanti vil feje en del rigtige Champagner af banen
249,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste ”vins de base” til sine Crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen, i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen. Lige siden har vinhuset Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste Crémant-producenter i Bourgogne. 

I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset som tilførte det nødvendig kapital og tiltrængt teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!

Dyrkningen: Vejen til en god Crémant starter i vinmarkerne, og siden 2004 har Louis Bouillot indgået langtidskontrakter med op til 100 drueleverandører i Bourgogneområdet, med henblik på at definere de bedste dyrkningsmetoder og finde de mest egnede parceller til bestemte druer eller bestemte typer Crémants. Louis Bouillot dyrker naturligvis selv de 20 ha., man selv ejer, men yder også rådgivning eller direkte hjælp til dyrkningen af de yderligere 180 ha., man køber druer fra. Hos Louis Bouillot har man faktisk ansat en såkaldt ”viniculteur” som er bindeled mellem firmaet og drueleverandørerne, med henblik på at sikre den højeste druekvalitet.

Teamet bag Louis Bouillot bruger en såkaldt ”parcel opfølgning”, hvor man analyserer hver parcels potentiale efter beliggenhed, jordbundsforhold m.m., således at man hvert år kan finde de rette dyrkningsmetoder for hver enkelt parcel – i fuld respekt overfor ”terroir” og natur. Eksempelvis behandler man kun vinstokkene, når sygdom eller skadedyr forekommer og da kun med de mest naturlige stoffer, ligesom man kun bruger naturlig gødning til planterne. Man tillader en naturlig vækst af græs mellem rækkerne og bruger mekanisk vending af jorden frem for at anvende ukrudtsmidler. Desuden foretrækker man en beskæring, som fordeler klaserne på flere grene for at sikre en bedre frugtkoncentration i druerne. Det nære samarbejde med vindyrkere sikrer, at datoen for høsten i de forskellige vinmarker findes så tæt på den optimale som muligt.

Et afgørende incitament for vindyrkerene til at fokusere på kvalitet er, at man analyserer alle indkomne druepartier under høsten. Hver leverandør får bonus for druer af usædvanlig god kvalitet, men de kan også risikere at deres druer bliver nægtet modtaget, hvis de ikke opfylder den kvalitet, man kræver. 

Louis Bouillot er tilsluttet producentsammenslutningen ”Crémant de Bourge” (UPECB) hvor man følger det program, som er udstukket af foreningen og som sikrer en god stabilitet i kvaliteten fra de vindyrkere, man aftager druer fra.
 

Yderligere information

Type: Mousserende
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Størrelse i CL: 70
Årgang: 2012
Druesorter: Chardonnay, Pinot Noir, Gamay
Alkohol %: 12
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 10 - 12 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og de næste 4 - 5 år.