Le Radici, Barolo DOCG 2019

Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.

Smagsnoter:I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte og kamfer. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.

Serveringsforslag: Vinen passer godt til langtidsbraiseret og grillet af kalve- eller oksekød. Også Risotto, kraftigere pastaretter og tomatbaserede saucer går godt til vinen.

199,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Fra det bakkede landskab i Piemonte, kommer denne herlige Barolo. Hele Barolo-området er inddelt i flere underområder med velklingende navne som: Monforte d’Alba, Serralunga d´Alba, Castiglione Falletto og La Morra. Herfra kommer noget af det bedste Italien kan præstere af fyrige, kraftfulde og intense Nebbiolo-vine, som samtidig besidder en utrolig elegance og finesse. Denne vin stammer fra området og er en sammenblanding fra de forskellige områder, dog mest fra La Morra, hvor producenten også hører hjemme. Barolo´en er vinificeret og flasket af et af Piemontes anerkendte vinhuse, som dog ikke har lagt navn til vinen. Druematerialet er nemlig taget fra lidt yngre stokke end dem de bruger til deres topvine, så der er tale om en form for bulk-vin i en utrolig høj klasse. 

Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i min. 20 mdr.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 12 år fra høståret.