Lavia, Monastrell/Syrah 2017- Økologisk, Bullas


Vinifikation:
 Druerne er håndplukket og håndsorteret inden fermentering i store 500 L. åbne kar. Alderen på vinstokkene er 50 år gamle og kommer fra vingården Finca Paso Malo. Druerne er efterfølgende lagret i 12 mdr, delvist 500 L fade, delvist i store bottil. 

Duft og smagsnoter: Vinen har en intens dyb kirsebærfarve. Vinen har brug for tid til at afsløre alle dens aromatiske nuancer. I indledningen i munden, viser den sin mineralske karakter, når den får tid i glasset, udvikler der sig nuancer af rosmarin og slutter med noter af tobak og cigarboks. Den er frisk og kraftfuld med stor struktur, fyldig, men ikke aggressiv. En langvarig og vedvarende finish efterfulgt af mineralske og jordet fornemmelser.

 
 

159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Molinos y Lagares de Bullas

Bullas ligger i regionen Murcia i Spanien. Mere end 80% af alle druer der dyrkes i Bullas er Monastrell. En af de væsentligste grunde til at Monastrell klarer sig rigtig godt i dette område er at Bullas er den næsthøjeste kommune i Murcia, så vejret er generelt køligere og årstiderne mere udsvingende.

Vinhuset ligger midt i markerne og smagelokalet har store vinduer, så man kan skue ud over det bjergrige landskab. Målet er klart hos det unge team: at lave noget af verdens bedste Monastrell. Vinhuset startede i 2004, der havde tidligere ligget et vin-forskningscenter, og allerede fra første årgang var vinjournalisterne begejstrede. Både 2005 og 2006 Lavia fik 90 point hos parker, 2006 fik desuden 90 point i Guia Penin, 2007 blev kåret til den bedste vin i Bullas og 2008 (som har 80/20 Monastrell/Syrah) får intet mindre en 94 point hos Guia Penin. Et ambitiøst og dygtigt team som ser du til at være hurtigt på vej mod deres mål.      

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Spanien
Område:Bullas - Murcia
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:80% Monastrell, 20 Syrah
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:En vin med stort gemmepotientale, op til 10-15 år fra høståret.