Laurent Miquel, Saint Chinian Bardou 2012

Allerede som dreng erhvervede Laurent Miquel sig en unik parcel, lokalt kendt i Saint-Chinian området under navnet "Bardou". Parcellen er tilplantet med Syrahstokke, der yder det optimale i de magre, stenede og limstensholdige jorde. Microklimaet er tørt og vindomsust, og det holder naturligt hektarudbytterne nede på beskedne 30 hektoliter pr. hektar. Fremstillingen er traditionel, og 55 % af den unge vin lagres i 12 måneder i fade af fransk eg.

Duft og smagsnoter: Resultatet er en Saint Chinian i referenceklasse med en nærmest sort-rød farve, en intens, generøs og svimlende dyb duft med stor kompleksitet. Smagen er på en gang kraftfuld og alligevel nuanceret og elegant med fin mineralitet og en lang finish præget af silkebløde tanniner.

Serveringsforslag: Server til festmåltider med vildt, lam og okse fra grillen.

219,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Laurent Miquel - passion og tradition
Laurent Miquels familie har dyrket vin i Languedoc siden 1791. Det har givet en unik forståelse for Languedocs terroir og hvilke vine der kan produceres; en viden som er blevet givet videre fra generation til generation. Laurent Miquel har en solid baggrund med en masters ingeniør uddannelse lige som han er uddannet ønolog fra universitetet i Montpellier. Med en stor portion passion i bagagen har Laurent Miquel viet sit liv til at sikre Languedoc en plads blandt de store klassiske vinområder i Frankrig.

Languedoc - Frankrigs mest varierede vinregion
Det er ingen overdrivelse, at Languedoc er blandt Frankrigs mest spændende og varierede vinregioner. I dette område, der stækker sig langs Middelhavskysten fra Provence og til den Spanske grænse er der blevet dyrket vin i mere end 2000 år. Laurent Miquel råder over godt 160 ha vinmarker med naturligt lavt ydende vinstokke i den bedste alder. Markerne ligger ved Lagrasse i Corbières og højt oppe i bakkerne i Saint Chinian.

Passion for marker og vinstokke
Den "hemmelige ingrediens", der sætter Laurent Miquels vine i en klasse for sig, er Laurents dybe passion for både marker og vinstokke. Det resulterer i druer af exceptionelt høj kvalitet. Vi forsøger altid at forbedre fra år til år, siger Laurent Miquel, der i øvrigt dyrker sine druer efter "culture raisonée" eller Biodynamiske principper. Laurent har specialiseret sig i at skabe vine på de noble druesorter Syrah og Viognier, der trives ekstraordinært godt i området omkring Saint Chinian

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Languedoc-Roussillon
Størrelse i CL:75
Årgang:2007
Druesorter:Syrah
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad: 55 % af den unge vin lagres i 12 måneder i fade af fransk eg
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan gemmes op til 12 år fra høståret