Las Perdices,Malbec Reserva 2014, Mendoza
145,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Vingården er ejet af familien Muñoz López, der emigrede til Argentina fra Spanien tilbage i 1950'erne. 

Familien besidder 85 hektar vinmarker, der ligger i to forskellige områder: det varme Barrancas, Maipú, i ca. 700 m. højde, og det højereliggende Agrelo, Luján de Cuyo, i ca. 1.050 m. højde. Vingården er opført efter bedste 'mendocino-stil' som vingårdene typisk så ud omkring 1900 tallet med Andesbjergene i baggrunden. 

Der er tale om et lille vinhus, der går op i den høje kvalitet kontrolleret af familien selv lige fra markarbejde til etikettevalg og salg og distribution. Husets navn "Las Perdices" betyder agerhøns og referer til fuglene som flankerede - og stadig flankerer - markerne, da Juan Muñoz López begyndte at opdyrke dem tilbage i 1950'erne. Høsten foretages manuelt med kasser, der bærer op til 17 kg druer, og koldmacereres umiddelbart efter høsten. Vinmarkernes forskellige placering sikrer hvidvinene og de tidligt modnende røde druer optimale vækst- og modningsbetingelser i det relativt kølige Luján, hvorimod den "varme" vinmark i Maipú forbeholdes Syrah og Cabernet Sauvignon, som begge kræver mere varme og en længere modningsperiode. Jordbunden er for sidstnævnte af alluvial karakterer, dvs. opskyllet land med sand og stenet underlag, og en lidt dybere undergrund af ler. Den primære forskel er for Lujáns vedkommende, at jordbundsforholdene er væsenligt mere stenede. For begge områder gælder, at mikroklimaet sikrer store forskelle mellem dag- og nattetemperatur. Dette bevirker, at druernes aromastoffer kommer i god balance, at syren ikke brændes af i de hede dagstimer og at modningsprocessen forlænges.

Vinene fra Las Perdices er først og fremmest kendetegnet ved en fin balance og et formfuldendt udtryk, hvor indholdet (læs vinen) hænger sammen som helhed uden skæve afstikkere. De er bløde, saftfulde og polerede, hvilket gør dem umiddelbart tilgængelige og meget appellerende, og samtidig velkomponerede med en knivskarp balance mellem sødme, syre, tannin og frugt. Det kommer især til udtryk i de traditionelt kølige vine, hvilket vil sige husets hvidvine, samt deres Pinot Noir, som er friske uden at blive skarpe, og frugtmodne uden at blive søde.


Kort information

Type:Rødvin
Land:Argentina
Område:Mendoza
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Malbec
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 12 måneder i franske og nye amerikanske egetræsfade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan drikkes nu og 3-4 år frem