La Spinetta, Moscato d'Asti, Bricco Quaglia 2018

Muligvis verdens bedste Moscato d'Asti, fra et af de førende huse i Piemonte, Spinetta. Der er tale om en enkeltmarks Asti, fra marken med navnet "Bricco Quaglia". Vinen er naturligvis sød og perlende, men har en dybde og finesserigdom som ingen anden Asti besidder.

Klassifikation: D.O.C.G.
Jordbundsforhold: Sand- og kalkholdig jord
Udbytte/hektar: 6500 kg/ha
Alder for vinstokke: 30 år
Opbindingssystem: Guyot
Druebase: Moscato Bianco 100%
Gæring: 20 dage ved 18° C
Lagring: To måneder på flaske
Farve: Lys gylden med grønne reflekser
Bouquet: Vidunderligt fragrant med noter af knuste moscato-druer, hyldeblomster, akacie og mineraler.
Smag: Sød og delikat med masser af moden frugt og et silkeblødt skum
Holdbarhed: Drikkes med det samme
Gastronomi: Som aperitif eller til moden frugt, søde jordbær!
139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse:

La Spinetta
"A shooting star" er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm.

La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én type Moscato d’Asti, ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk.

Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin, hvoraf en Monferato Rosso, med navnet Pin var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.

La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord og producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.

Yderligere information

Type:Dessert Vin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:70
Årgang:2018
Druesorter:Moscato Bianco
Alkohol %:4,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8 - 10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år