La Spinetta, Moscato d'Asti, Biancospino 2016

La Spinetta, Moscato d'Asti, Biancospino 2016
En herlig let mousserende, vibrerende og bemærkelsesværdig frisk vin med uimodståelige associationer til blomstrende citrus, mandariner og nyslynget honning.

Serveringsforslag: Angiveligt en af de bedst balancerede Moscato d'Asti vine på markedet, som kan tænkes ind i mange andre sammenhænge end dessert. Prøv den f.eks. til modnet Parmasan eller inviter den med til brunch eller brug den som en smittende festlig aperitif.

Produktionsmetode: Gæring i 4 uger ved 15 grader i autoklave
Vinmager: Giorgio Rivetti
Distrikt: Moscato d'Asti
Restsukker g/l: 120
PH-værdi: 3,3
Syreindhold g/l: 7,0
Flasker produceret: 90.000 
139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

La Spinetta "A shooting star" er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm.

La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én type Moscato d’Asti, ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk. Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin, hvoraf en Monferato Rosso, med navnet Pin var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.

La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord og producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.
 

Kort information

Type: Dessertvin
Land: Italien
Område: Piemonte
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2016
Druesorter: Moscato
Alkohol %: 5,5
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 8-10 grader
Holdbarhed: Drikkes inden for 1-2 år fra høståret