La Spinetta, Il Nero di Casanova 2013

Vinen har lagret 9 mdr. på franske fade, derefter 2 mdr. på rustfrie tanke, før de ydermere lagre 6 mdr på flaske. Vinen er ikke filtreret.

Duft og smagsnoter: Farven er tæt rubinrød. I næsen mørke bær med domineret af kirsebær samt toner vanille og kaffe. Smagen er stor fylde med en flot balance mellem træ, syre og tannin. Elegant finish.

Mad og vin: Ideel til til grillet og stegt kød, okse og vildt.

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Mellem Pisa og Volterra i den lille by Terricciola har det piemontetiske vinikon Giorgio Rivetti, kendt for sine fantastiske vine fra La Spinetta, startet en produktion på klassiske toscanske druer.

Casanova der er husets navn, producerer tre vine der alle er baseret på 95 % Sangiovese og 5% Colorino. Colorino er en lokal toscansk drue, der som navnet antyder, ofte bliver brugt til at give vinene en mørkere og dybere glød. Giogio Rivetti har bevidst valgt denne druesammensætning for at sikre et autentisk og lokalt udtryk. En filosofi han har taget med sig fra Piemonte. Stilen og den høje kvalitet er umiskendelig, og alle tre vine er præcist så veltillavede som man ville forvente. Og selv om der er tale om vine fra forholdsvis unge stokke, besidder de alle tre en elegance, frugt og koncentration udover det sædvanlige.

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Toscana
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:Sangiovese
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja i 9 mdr. på franske fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8 år fra høståret