LA Cetto, Zinfandel, 2018

Mexikansk Zinfandel 

I glasset fremstår vinen med en smuk rubinrød farve – ren og let. De vidunderlige aromaer dufter af sødmefulde røde og sorte frugter og er let krydret. Smagen er ligeledes  behagelig lang og fyldig, med tydelige tanker mod mexicansk sol og varme. En fantastisk frugtfyldt og velstrukturet vin der er en perfekt ledsager til måltidet.

 

Denne Zinfandel er perfekt som grillvin, til vildt eller pastaretter med sødmefuld sauce. Den klarer også en god cremet suppe, samt medium kraftige oste. Bør nydes ved 15-16°C.

 

79,00 kr
  • Køb 6 for 414 og spar 13%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

LA Cetto blev kåret som "Winery of The Year 2014" v/ New York Int. Wine Competition 2014 og i 2006 blev de kåret som Årets Winemakers i Sydamerika”.
 
Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i 300 år mellem 1521-1821.

Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja i California - i forlængelse af det amerikanske Californien. Her ligger da også vinhuset L. A. Cetto. Firmaet blev etableret i 1926 af den italienske immigrant, Angelo Cetto. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Mexico
Område:Baja California
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Zinfandel
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja  6 måneder
Drikketemperatur:16-18 
Holdbarhed:Drikkemoden nu og op til 4-6 år fra høståret