LA Cetto, Nebbiolo, Private Reserve 2015

På den anden side af den amerikanske californiske grænse i Mexico, bliver der også dyrket fantastiske vine. 

LA Cetto Nebbiolo “Private Reserve” har ligget på franske fade i 16 måneder (60 % nye fade) og lagret 2 år på flaske, før vinen bliver frigivet.

Rubinrød farve med et flottte granatrøde strejf samt en aroma af røde friske frugter, tørrede blommer, roser, vanilje og fad.

En meget balanceret vin med en lang, tør, rund, blød, moden og vedvarende smag af røde og sorte frugter.

 

139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

LA Cetto blev kåret som "Winery of The Year 2014" v/ New York Int. Wine Competition 2014 og i 2006 blev de kåret som Årets Winemakers i Sydamerika”.
 
Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i 300 år mellem 1521-1821.

Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja i California - i forlængelse af det amerikanske Californien. Her ligger da også vinhuset L. A. Cetto. Firmaet blev etableret i 1926 af den italienske immigrant, Angelo Cetto. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Mexico
Område:Baja California
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja  16 måneder
Drikketemperatur:16-18 
Holdbarhed:Drikkemoden nu og op til 10 år fra høståret