LA Cetto, Cabernet Sauvignon, Private Reserve 2016

 Vinen er produceret 100% på Cabernet Sauvignon og ligger 12 måneder på træfade og 6-8 måneder på flaske inden frigivelse.

Cabernet Sauvignon har en meget flot rubinrød farve med granatrøde strejf, samt en intens aroma af peber, fad, vanilje, tørrede blommer og kanel.

Smagen afslører masser af moden mørk frugt, god struktur, fylde og længde.

Formidabel Cabernet til små penge.

Perfekt ledsager til rødt kød, grillet lam og okse, kraftige og lagrede oste samt krydrerede pastaretter, eller bare til at nyde. Server vinen ved ca. 16°C

139,00 kr
  • Køb 6 for 750 og spar 11%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

LA Cetto blev kåret som "Winery of The Year 2014" v/ New York Int. Wine Competition 2014 og i 2006 blev de kåret som Årets Winemakers i Sydamerika”.
 
Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i 300 år mellem 1521-1821.

Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja i California - i forlængelse af det amerikanske Californien. Her ligger da også vinhuset L. A. Cetto. Firmaet blev etableret i 1926 af den italienske immigrant, Angelo Cetto. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Mexico
Område:Baja California
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja  16 måneder
Drikketemperatur:16-18 
Holdbarhed:Drikkemoden nu og op til 10 år fra høståret