Kilkerran, Glengyle, Heavily Peated Batch 3, Campbeltown

Kilkerran heavily peated batch 2 er følger op på det populære batch, som desværre blev alt for hurtigt udsolgt.

Kilkerran Heavily peated er tappet ved 60,9% og er en kødfuld og kraftig røget dram som byder på aromaer af bacon, citrus, jord, æble, timian og en anelse ingefær i afslutningen.

Kilkerran Heavily peated batch 2 findes desværre også kun i meget begrænset mængder, så vi må nyde det mens vi kan

499,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Glengyle– det nye gamle destilleri i Campbeltown

I 1872 blev det oprindelige Glengyle destilleri opført af William Mitchell, der var søn af Springbanks grundlægger Archibald Mitchell. Efter et ejerskifte i 1919 blev destilleriet lukket ned i 1925.

Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown; Glen Scotia og Springbank.

Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held.

I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon.

Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle.

Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige "new make" påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank.


Yderligere information

Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Campbeltown
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:59,7
Lagret på egefad:Ja på 70% Boubon og 30% Sherryfade
Drikketemperatur:14-16 grader