Joostenberg "The Piano Man" Viognier 2015

Joostenberg er en familie ejet vingård beliggende i Paarl, Sydafrika. Målet er at gøre vinene, der er både lækre og tro med deres oprindelse. Økologisk landbrug og traditionelle vinfremstillingsmetoder hjælper til med denne stræben.
Denne "estate vin" dyrkes, laves og aftappes på Joostenberg. Det er den første aftapning af en sammensat sort Viognier på Joostenberg. Kun 2300 flasker blev produceret. Det er opkaldt efter den nuværende vinmager på Joostenberg, Micu Narunsky, der forelskede sig i vin, mens han arbejdede som jazzpianist i Bordeaux. Han besluttede sig for at følge sin drøm og byttede musikken ud med vinfremstilling.

Druer blev indkøbt fra 2 "estate" vinmarker dvs. en 15 og en 16 år gammel vingård. Vinmarkerne bliver forvaltet organisk og druerne hånd høstes. Klimaet er Middelhavsklima dvs. kolde, våde vintre og tørre somre. Jordbunden er en kombination af nedbrudt granit og Malmesbury skifer. 2015 var en særlig god årgang grundet god vinter regn og stress fri forhold under dyrkningen. Vine fra denne årgang er karakteriseret ved intens smag, modne tanniner og integreret syre.

Vinfremstilling: Druerne var alle håndplukket og helle klaser presset. Halvdelen af saften blev delvis gæret i rustfri ståltanke før fermentering blev afsluttet i gamle, egetræsfade. Den anden halvdel af saften blev kun gæret i gamle, egetræsfade. Ingen gær tilsætning fandt sted, og vinen blev hældt i fade, sammen med kvaset i 10 måneder. Alle fadene gennemgik en spontan malolaktisk gæring. En lille del Svovldioxid blev tilføjet før aftapning. Vinen blev underkastet minimal stabilisering og filtrering, og der kan derfor forekomme et let, naturlig og harmløst bundfald i flasken over tid.

Duft og smagsnoter: En rig, men tør hvidvin med typiske abrikos og blomster aroma. Finishen har lidt garvesyre (typisk for Viognier) og dette tilføjer længde til vinen.

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Joostenberg Winery:

Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
 
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende "terroir" i vinene.
 

Yderligere information

Type: Hvidvin - Økologisk
Land: Sydafrika
Område: Paarl
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2015
Druesorter: 100% Viognier
Alkohol %: 14,0
Lagret på egefad: Ja 
Drikketemperatur: 8 - 10 grader
Holdbarhed: Op til 6-7 år fra høståret.