Joostenberg, Noble Late Harvest, Chenin Blanc 2014

Denne skønne og søde sent høstede Chenin Blanc er blevet et meget efterspurgt produkt fra Joostenberg. Desværre produceres den kun i små mængder, og kun i årgange, hvor vind og vejr tillader det.

En enkel lille parcel med over 20 år gamle Chenin Blanc vinstokke, er reserveret til NLH (Noble Late Harvest) på Joostenberg. Vinen produceres i årgange, hvor vejret giver masser af fugtige morgener og solrige eftermiddage, lige netop på den årstid, hvor sommeren skifter til efterår. Denne kombination af fugt og varme fremelsker den ædle råddenskab "botrytis", som er hele forudsætningen for at vinen kan produceres. Den ædle råddenskab tømmer druerne for vand men bevarer en mostkoncentration med masser af sukker.

Høsten foretages med håndkraft, og druerne presses i hele klaser, og frugtjuicen gærer med naturlig gær i små egefade, hvoraf 25% er af helt ny eg. Efterfølgende lagres vinen i 9 måneder på fad inden den tappes på flaske.

Duft og smagsnoter: Resultatet er en smuk gylden, fed vin. I næsen fornemmes aromaer af limefrugt, ananas, marmelade og honning. Selvom sukkerindholdet er meget højt (127g/l), fremstår vinen frisk og lækker, da sødmen modsvares af en behagelig (og nødvendig) syre.

Serveringsforslag: Joostenberg NHL kan serveres til søde desserter, kager og is, men den er også velegnet til stærke blåskimmeloste, Kylling Pate og svinekøds Terrine. Eller blot som et glas i sig selv. Serveringtemperaturen bør være 5-8 grader.

179,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Joostenberg Winery:

Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
 
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende "terroir" i vinene.
 

Yderligere information

Type: Dessertvin - Økologisk
Land: Sydafrika
Område: Paarl
Størrelse i CL: 37,5
Årgang: 2014
Druesorter: 91% Chenin Blanc og 9% Semilion
Alkohol %: 14,5
Lagret på egefad: Ja, hvoraf 25% er helt nye fade
Drikketemperatur: 5 - 8 grader
Holdbarhed: Op til 10-12 år fra høståret.