Joostenberg, Chenin Blanc 2018 - BIO

Joostenbergs vinmarker ligger på den sydvestlige kant af Paarl regionen. Klimaet er Middelhavsagtigt, dvs. kolde våde vintre og tørre somre. Jordbunden er en kombination af nedbrudt granit og Malmesbury skifer. For at optimere indflydelsen af terroir, er alle vinmarker kultiveret efter økologiske principper og nogle er dyrket uden kunstvanding (dry-farming). Alderen på vinstokke varierer fra 15 til 33 år.

Vinfremstilling: Druerne er alle håndplukkede og derefter helklase pressede. Druesorterne er høstet separat, men saften samfermenteres med den naturligt forekommende gær. Gæring kun i rustfrit stål. Efter 5 måneders modning er vinen aftappet.

Duft og smagsnoter: En frisk, medium fyldig og aromatisk hvidvin domineret af blomster, æble og tropiske frugter.

99,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Joostenberg Winery:

Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
 
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende "terroir" i vinene.
 

Yderligere information

Type:Hvidvin - Økologisk
Land:Sydafrika
Område:Paarl
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:87% Chenin Blanc og 13% Viognier
Alkohol %:13,0
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8 - 10 grader
Holdbarhed:Op til 5 år fra høståret.