Joostenberg "Die Agteros" Chenin Blanc 2015

Joostenbergs ældste Chenin Blanc vingård blev anvendt til at fremstille denne vin. Den blev plantet i 1982 og i de første 20 år blev druerne sendt til de lokale co-op og blev anvendt til temmelig beskedne tørre hvide blandinger. For at være ærlig, det er en grim og ucharmerende vingård og år efter år, overvejede de at rive den ned, men så snart de begyndte at lave deres egen vin på gården, anerkendt de dens kvalitet. De har nu plejet denne vingård kærligt hvert år. Det tog lang tid for vingården at blive til noget og nu er det deres foretrukne vingård.

Joostenbergs vinmarker ligger på den sydvestlige kant af Paarl regionen. Klimaet er Middelhavsagtigt, dvs. kolde våde vintre og tørre somre. Jordbunden er en kombination af nedbrudt granit og Malmesbury skifer. For at optimere indflydelsen af terroir, er alle vinmarker styres efter økologiske principper og nogle er dyrket uden kunstvanding. Alderen på vinmarkerne varierer fra 13 til 31 år.

Vinfremstilling: Druerne er alle håndplukkede og derefter er de hele klaser presset. Druesorterne blev høstet separat, men saften blev fermenteret ved hjælp af den naturligt forekommende gær i gamle egetræsfade. Vinen ligger efterfølgende 10 måneder på kvaset før den bliver blandet og hældt på flaske. En lille tilføjelse af svovldioxid er tilsat før aftapning.

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Joostenberg Winery:

Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
 
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende "terroir" i vinene.
 

Yderligere information

Type:Hvidvin - Økologisk
Land:Sydafrika
Område:Paarl
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:100% Chenin Blanc
Alkohol %:12,0
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8 - 10 grader
Holdbarhed:Op til 6 år fra høståret.