Johannes Hörner, 2021 - Weissburgunder Trocken

Duft og smagsnoter:

Dejlig salt vin med let antydning af nød. Fast, tør, nærmest knitrende. 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 7-9 grader. Vinen er velegnet til asparges, lette og elegante fiskeretter, skaldyr eller krydrede asiatiske retter.
115,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Pfalz – forlængelsen af Alsace nordpå. Pfalz ligger mellem Haardt-bjergene og Rhinen, præcis som Alsace, der ligger mellem Vogeserne og Rhinen. Rent faktisk er Haardt-bjergene den geologiske forlængelse af Vogeserne. De bedste Riesling-vine i Pfalz stammer som regel fra byerne Wachenheim, Forst, Deidesheim og Ruppertsberg. 

Johannes Hörner, der er 4. generation på vingården, producerer sine vine næsten udelukkende med druer fra en lille parcel på familiens ejendom ved navn Hohenrain.

På familien Hörners vingård er beplantningen omkring 60 % grønne druer og 40 % blå druer. Den væsentligste grønne drue er ikke overraskende Riesling efterfulgt af Weissburgunder, Grauburgunder og Chardonnay. Familien har en kærlighed til Sauvignon Blanc, som de også eksperimenterer en del med, og som giver nogle friske og spændstige hvidvine. Blandt de blå druer er det naturligvis Spätburgunder der er førende.

 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Tyskland
Område:Pfalz
Størrelse i CL:75
Årgang:2021
Druesorter:Weissburgunder/Pinot Blanc
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 Grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.